Goede slaap belangrijk tegen hartkwalen, obesitas, diabetes

Redactie GFC Nieuws — Slaap is een van onze belangrijkste behoeften. Toch doen veel hardnekkige, maar onzinnige verhalen hierover de ronde. Onderzoekers van de NYU School of Medicine keken welke misvattingen het meeste voorkomen.

Daarvoor bezochten zij meer dan 8000 gezondheidswebsites. De meeste daarvan bleken zich te baseren op twijfelachtig wetenschappelijk bewijs.

Een van de meest herhaalde mythes is dat volwassenen best met maar 5 of minder uurtjes slaap per etmaal kunnen.

Dat is in tegenspraak met het advies van het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention. Dat adviseert minstens 7 uren turen naar de achterkant van je oogleden.

Snurken is ook gevaarlijker dan veel mensen denken, zeggen de onderzoekers. Chronisch ronken kan een symptoom  zijnvan slaapapneu, leggen zij uit.

Het bekende borreltje voor het slapen gaan helpt inderdaad sneller in slaap te vallen. De keerzijde is dat de diepe REM-slaap wordt verstoord.

Het maakt ook heel veel uit wanneer je slaapt. ’s Avonds slapen verdient daarbij de voorkeur. Mensen die veel ’s avonds werken, lopen meer risico op depressie, diabetes en kanker.

Het blijkt ook dat de gevolgen van een nachtje te weinig slapen lang doorwerken. Er zijn onderzoeken die concludeerden dat minder slaap weken later de prestaties overdag nog steeds negatief beïnvloedt.

De onderzoekers zeggen dat het belang van goed slapen zo groot is, dat er veel meer voorlichting zou moeten komen hierover. Dat kan de risico’s op hartziekten, overgewicht en diabetes fors kleiner maken.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up