GODO viert internationale dag van de kredietcoöperaties

Samen met zo’n 68.000 andere kredietcoöperaties en coöperatieve financiële organisaties viert Coöperatieve Spaar- en Kredietbank GODO vandaag de International Credit Union Day. Het is dan 70 jaar geleden dat de World Council of Credit Unions opgericht.

Op deze speciale dag staat GODO als enige coöperatieve bank in Suriname ook stil bij het bijzondere karakter van de bank. Dankzij het coöperatieve karakter van de bank, Mensen Helpen Mensen, hebben vele gemeenschappen en individuen in Suriname zich kunnen ontwikkelen en een bestaan kunnen opbouwen.

Godo heeft zelf ook wat te vieren. Het GODO-filiaal te Nieuw Aurora bestond 4 oktober 2018 vijf jaar. Daarom heeft de bank de toilettengroep van de J. Arabieschool op Nieuw Aurora gerenoveerd. Dit als dank voor het vertrouwen van de leden en de rest van de gemeenschap in GODO.

Ook in Paramaribo blijft GODO investeren in de Surinaamse gemeenschap en haar leden. Daarom is 15 oktober 2018 de openbare bushalte bij het GODO-hoofdkantoor aan de Keizerstraat volledig opgeknapt. Bezoekers van de bank zijn tijdens het wachten op de bus beschermd tegen zon en regen.

De World Council of Credit Unions heeft als doel kredietverenigingen en andere financiële coöperaties in de hele wereld te ondersteunen zodat alle mensen toegang kunnen krijgen tot goede en betaalbare financiële diensten. De organisatie werkt samen met nationale regeringen om wet- en regelgeving hierover te verbeteren.

De eerste kredietcoöperatie werd al in 1849 in Duitsland opgericht. De 68.000 aangesloten kredietcoöperaties en coöperatieve financiële organisaties zijn verspreid over 109 landen. Het totaal aantal leden ligt rond de 231 miljoen.

De International Credit Union Day wordt sinds 1948 jaarlijks op iedere derde donderdag van de maand oktober wereldwijd gevierd. Doel van deze viering is om mensen bewust te maken van het werk dat kredietverenigingen over de hele wereld doen.

Delen:

Meer nieuws

Wegafsluiting vanwege viering van Holi Pagwa

Vanwege de viering van Holi Pagwa op donderdag 21 maart op het Onafhankelijkheidsplein, zullen vanaf 14.00 tot en met 04.00 uur verkeersmaatregelen worden getroffen. Delen:

Delen:

NPS: het goede overwint altijd

De Nationale Partij Suriname (NPS) kan zich terugvinden in de vrede en eenheidsgedachte van Phagwa waarbij er geen onderscheid gemaakt wordt tussen personen wanneer zij…

Delen:

Handboek voor Early Childhood Development

Het ministerie van Volksgezondheid heeft in samenwerking met de United Nations International Children’s Emergency (Unicef) en de Caribbean Development Bank een 2-daagse workshop georganiseerd om…

Delen:

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:
Scroll Up