Gloednieuwe Boeings verongelukken achter elkaar, meeste maatschappijen blijven doorvliegen

Redactie GFC Nieuws — Steeds meer luchtvaartmaatschappijen houden hun Boeing 737’s aan de grond, nadat zondag opnieuw een van deze vliegtuigen neerstortte. Het grootste deel blijft het toestel echter gewoon inzetten. Het was het tweede ongeluk met deze nieuwe toestellen binnen zes maanden.

Zondag kwamen 157 mensen om het leven toen een splinternieuwe Boeing 737 Max 8 van Ethiopian Airlines crashte, amper zes minuten na het opstijgen, op ongeveer 60 kilometer ten zuidoosten van de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba.

Deskundigen vragen zich af of hier mogelijk ook sprake was van een zelfde fout die waarschijnlijk het ongeluk met de eveneens gloednieuwe Indonesische 737 Max 8 van Lion Air veroorzaakte.

Eind oktober vertelden passagiers van hetzelfde toestel hoe zij doodsangsten in het vliegtuig hadden uitgestaan. Op 28 oktober viel de airconditioning uit en maakte de motor “een raar geluid”.

Onverklaarbaar

Toen de kist eindelijk mocht opstijgen, verloor hij op onverklaarbare wijze enkele malen zowel snelheid als hoogte. Een dag later, op een andere vlucht, dook de 737 in de Javazee. De 181 passagiers en 8 bemanningsleden kwamen om het leven.

Het komt zelden voor dat een splinternieuw toestel zulke ernstige problemen vertoont. Chinese carriers houden daarom hun 737 Max 8 aan de grond. Indonesië nam bijna tegelijkertijd hetzelfde besluit.

Direct na de crash had Ethiopian Airlines al besloten om deze toestellen voorlopig niet meer in te zetten. Ook Cayman Airways, die twee Max 8’s exploiteert, houdt die aan de grond.

TUI blijft vliegen met Max 8

Een aantal maatschappijen blijft doorvliegen met de Boeing 737 Max 8. TUI Aviation zegt geen aanwijzingen te hebben dat het vliegen met dit toestel onveilig zou zijn. Klanten die niet willen instappen zijn daar vrij in, “maar de kosten van het annuleren zijn op dit moment voor eigen rekening,” zegt Tui in Het Parool.

De krant schrijft dat Corendon dit en volgend jaar twee 737 Max-toestellen krijgt. De KLM vliegt niet met deze vliegmachine.

Andere carriers die de Boeing blijven inzetten zijn:
o  American Airlines
o  Southwest Airlines
o  Norwegian Airlines
o  Silk Air
o  Fiji Airways
o  Icelandair
o  Flydubai
o  WestJet

Foto: Boeing

Delen:

Meer nieuws

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:

Launch e-ID Kaart en ingebruikname Printhouse

Onder grote publieke belangstelling vond vrijdagmorgen op het Centraal Bureau voor Burgerzaken aan de Kwattaweg de launch plaats van de Biometrische Identiteitskaart, e- ID kaart….

Delen:

Soft launch online marktplaats SUmarket

Met het lanceren van de online e-commerce platform voor Suriname, SUmarket, is er een digitale marktplaats ontstaan waar klanten ondernemingen makkelijk kunnen vinden of producten…

Delen:

Padieboeren Nickerie dienen petitie in

Padieboeren van Nickerie hebben vanmorgen een petitie bestemd voor president Desi Bouterse ingediend bij districtscommissaris Nisha Kurban. Delen:

Delen:

Klaarheid gebracht in twee berovingszaken

De afdeling Kapitale Delicten (KD) heeft twee berovingszaken in onderzoek waarbij drie mannen op respectievelijk 16 februari en op dinsdag 5 maart twee winkeliers in…

Delen:

Dini Blokland verruilt NDP voor de VHP

Dini Blokland, meer bekend als ‘ma Dini, een diehard NDP’er, verlaat de NDP voor de VHP, het Oranje huis dat liefde, warmte, vertrouwen en hoop…

Delen:

Iran waarschuwt vijanden met grote drone-oefening

Redactie GFC Nieuws — De Iraanse Revolutionaire Garde hield donderdag een grote oefening met onder meer bewapende drones, dichtbij de strategische Straat van Hormuz. Het nieuwsagentschap…

Delen:

Minister Noersalim kondigt launch e-ID aan

Minister Mike Noersalim meldt met groot genoegen, dat na een gedegen voorbereiding van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa), het zover is dat de launch…

Delen:
Scroll Up