Gloednieuwe Boeings verongelukken achter elkaar, meeste maatschappijen blijven doorvliegen

Redactie GFC Nieuws — Steeds meer luchtvaartmaatschappijen houden hun Boeing 737’s aan de grond, nadat zondag opnieuw een van deze vliegtuigen neerstortte. Het grootste deel blijft het toestel echter gewoon inzetten. Het was het tweede ongeluk met deze nieuwe toestellen binnen zes maanden.

Zondag kwamen 157 mensen om het leven toen een splinternieuwe Boeing 737 Max 8 van Ethiopian Airlines crashte, amper zes minuten na het opstijgen, op ongeveer 60 kilometer ten zuidoosten van de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba.

Deskundigen vragen zich af of hier mogelijk ook sprake was van een zelfde fout die waarschijnlijk het ongeluk met de eveneens gloednieuwe Indonesische 737 Max 8 van Lion Air veroorzaakte.

Eind oktober vertelden passagiers van hetzelfde toestel hoe zij doodsangsten in het vliegtuig hadden uitgestaan. Op 28 oktober viel de airconditioning uit en maakte de motor “een raar geluid”.

Onverklaarbaar

Toen de kist eindelijk mocht opstijgen, verloor hij op onverklaarbare wijze enkele malen zowel snelheid als hoogte. Een dag later, op een andere vlucht, dook de 737 in de Javazee. De 181 passagiers en 8 bemanningsleden kwamen om het leven.

Het komt zelden voor dat een splinternieuw toestel zulke ernstige problemen vertoont. Chinese carriers houden daarom hun 737 Max 8 aan de grond. Indonesië nam bijna tegelijkertijd hetzelfde besluit.

Direct na de crash had Ethiopian Airlines al besloten om deze toestellen voorlopig niet meer in te zetten. Ook Cayman Airways, die twee Max 8’s exploiteert, houdt die aan de grond.

TUI blijft vliegen met Max 8

Een aantal maatschappijen blijft doorvliegen met de Boeing 737 Max 8. TUI Aviation zegt geen aanwijzingen te hebben dat het vliegen met dit toestel onveilig zou zijn. Klanten die niet willen instappen zijn daar vrij in, “maar de kosten van het annuleren zijn op dit moment voor eigen rekening,” zegt Tui in Het Parool.

De krant schrijft dat Corendon dit en volgend jaar twee 737 Max-toestellen krijgt. De KLM vliegt niet met deze vliegmachine.

Andere carriers die de Boeing blijven inzetten zijn:
o  American Airlines
o  Southwest Airlines
o  Norwegian Airlines
o  Silk Air
o  Fiji Airways
o  Icelandair
o  Flydubai
o  WestJet

Foto: Boeing

Delen:

Meer nieuws

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:
Scroll Up