“Globalisatie, Cultuur en de Global Village, een veranderende wereldorde”

Hein Raghoebar zal dinsdag vanwege de viering en herdenking van 146 jaar Hindostaanse Immigratie op uitnodiging van het Lalla Rook Museum, als onderdeel van de Nationale Stichting Hindostaanse Immigratie, een lezing verzorgen over Globalisatie, Cultuur en de “Global Village”.

Globalisatie heeft sedert het bestaan van de moderne beschaving: mondiale-, economische, sociale-, communicatieve-, politieke- en culturele veranderingen op gang gebracht. In de geschiedenis van de mensheid zijn er drie technologische revoluties geweest die hebben bijgedragen tot een volumineuze toename van de productie, transport, handel en consumptie van goederen en diensten.

Globalisatie verspreidt onder meer kennis, wetenschap, technologie, religie, taal, kunst, filosofie, cultuur, kapitaal, handelsproducten, mensen, goederen en diensten over de aarde. Bedrijven, instituten, huishoudens en individuen gaan er toe over, de opgelegde vormen van globalisatie over te nemen.

Door globalisatie ontstaat er steeds meer interdependentie tussen verschillende staten (in regionale- en continentale vrije handels zones) in contradictie met de “Global Village”, het kleiner worden van de aarde, maar er zijn voor- en tegenstanders van globalisatie.

Delen:

Meer nieuws

Kookgasprijzen niet verhoogd

De Energiebedrijven Suriname (EBS) zegt in een persbericht dat de tarieven voor kookgas niet worden verhoogd. Delen:

Delen:

Decoratie Wijnaldum afgelast

Het Nationaal Informatie Instituut maakt in een bericht namens president Desiré Bouterse bekend dat de de decoratieplechtigheid van Georginio Wijnaldum geen voortgang zal vinden. Delen:

Delen:

Ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes gepakt

De ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes werd donderdagochtend door het opsporingsteam van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) aangehouden in een hotel te Paramaribo. Delen:

Delen:

Dc Jeroe in actie

Districtscommissaris (dc) Humphry Jeroe van Boven-Suriname is bezig een ronde te maken in zijn werkgebied. Delen:

Delen:

PL-chauffeur in hechtenis genomen

De politie van Latour heeft tijdens surveillance de 37-jarige lijnbuschauffeur N.J., die de route Paramaribo – Lelydorp onderhoudt, tot stoppen gesommeerd. Delen:

Delen:

Buza- minister Marokko in Suriname

Nasser Bourita, de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van Marokko heeft een officieel bezoek gebracht aan Suriname. Delen:

Delen:

Productie slordige tahoeproducent stopgezet

Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst hebben in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) de productie-activiteiten van een tahoeproducent stopgezet. Delen:

Delen:

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:
Scroll Up