Giftige lucht in Paramaribo Noord, veel ademhalingsproblemen

De lucht in grote delen van Tourtonne 5 en omgeving is zondagavond ernstig vervuild geraakt met rook. Er is sprake van dikke rookwolken in het gebied, die voor enorm veel overlast zorgen. Meerdere bewoners laten aan GFC Nieuws weten dat ze problemen hebben gekregen met hun ademhaling.

“Dit is vreselijk wat er gebeurt. Wij worden gewoon vergiftigd. Mijn zoon heeft zijn pompje (salbutamol) al moeten gebruiken want hij kwam in ademnood. Ook ik heb moeite met ademen”, vertelt een alleenstaande moeder.

Ook een bejaard echtpaar zegt veel last te ondervinden van de giftige rookontwikkeling die tot in hun woonkamer is doorgedrongen.

“Ik zat rustig op balkon en werd ineens geconfronteerd met een enorme rookontwikkeling. Ondanks ik naar binnen ben gerend en de ramen en deuren heb gesloten, heb ik last ervan. De rook is ons huis al binnengedrongen! Dit is helemaal niet goed voor onze gezondheid, we kunnen niet goed ademen. En er is geen instantie die wat hieraan doet. Men mag maar percelen en vuil in brand steken en ons ernstig ziek maken”, is de mening van het gedupeerd koppel.

Een expert zegt aan GFC dat veel onwetende/ onderontwikkelde personen nog steeds denken dat er in rook geen giftige stoffen aanwezig zijn. Maar dat is helemaal verkeerd gedacht.

Schone rook bestaat niet! Rook is per definitie giftig voor het lichaam! Het maakt niet zoveel uit wat in brand heeft gestaan. Als het nou gaat om papier, plastic, tuinafval, gras, takken, olie of chemische stoffen: er komen altijd schadelijke stoffen vrij. Rook zit vol roetdeeltjes en andere giftige stoffen die langdurige en/of directe klachten kunnen veroorzaken

Onder meer de volgende giftige stoffen kunnen vrijkomen: Koolstofdioxide, Zwaveldioxide, Waterdamp, Stikstofdioxide, Asbest, Koolmonoxide en nog tal van andere voor het lichaam zeer schadelijke stoffen.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up