Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering.

De voorzitter van de VMS, Pieter Voigt met zijn gevolg en de vertegenwoordiger van de regering, de vicepresident, Michael Ashwin Adhin, en zijn delegatie waren aanwezig.

Over de beëindiging van de contracten van de specialisten met het SZF werd de VMS geïnformeerd dat door de regering is besloten dat de betreffende brief van de Minister van Volksgezondheid en wel die van 5 april jongstleden, zal worden ingetrokken.

De regering c.q. de minister van Volksgezondheid, zal met de VMS en alle belanghebbenden in deze in dialoog treden om te komen tot een brede en gedragen beslissing.

Ook wordt van regeringszijde medegedeeld dat de VMS structureel gesprekspartner is van de regering, in deze vertegenwoordigd door de minister van Volksgezondheid. De regering voert het gezondheidsbeleid.

Het Staatsziekenfonds (SZF) biedt zorgverzekeringen aan en dit Fonds onderhoudt met zijn verzekerden/belanghebbenden de nodige relaties.

Met betrekking tot het Specialistenregister zullen binnenkort gesprekken gevoerd worden door het ministerie van Volksgezondheid en de VMS.

De vergadering was het er unaniem mee eens dat met eensgezindheid en harmonie en met een kritisch opbouwende en open attitude naar elkaar toe, partijen gezamenlijk dienstbaar kunnen zijn en blijven aan de gezondheid van onze samenleving.

De minister van Volksgezondheid en/of zijn directeur zullen de VMS en alle andere actoren, verder voor een continue dialoog uitnodigen voor het garanderen van een duurzame verbetering van de kwaliteit van de volksgezondheid.

Delen:

Meer nieuws

Ode aan Inheemsen in Palmentuin

GFC NIEUWS- Jaren terug is advies uitgebracht aan de regering voor het plaatsen van een gedenkteken voor de Inheemse mannen, vrouwen en kinderen die tijdens…

Delen:

Dorpen in Para bezorgd over veiligheid

GFC NIEUWS- De Organisatie Samenwerkende Inheemse Dorpen in Para en Wanica kondigt verscherpte en gemeenschappelijke actie aan voor het recht op veiligheid, begaanbare wegen en…

Delen:

Volksgezondheid waarschuwt voor hittegolven

GFC NIEUWS- In navolging van het bericht van de Pan-Amerikaanse gezondheidsorganisatie (PAHO) waarbij zij waarschuwt dat de Caribische landen risico lopen op hittegolven, wil het…

Delen:

Baby geboren met drie hoofden

GFC NIEUWS- Een babymeisje dat geboren is met drie hoofden vanwege een onbekende medische conditie heeft medici verbijsterd in India. Delen:

Delen:

Adviesprijs HI&T per kippenei SRD 1.40

GFC NIEUWS- De adviesprijs van kippenei is door het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) vastgesteld op SRD 1.40 per stuk. Delen:

Delen:

ARVAS wil certificering koeltechnici

GFC NIEUWS- De Associatie voor Air-conditioning Refrigeration and Ventilation Association Suriname (ARVAS) bracht vorige week een kennismakingsbezoek aan minister Stephen Tsang van het ministerie van…

Delen:

Viskeuringsinstituut verder geaccrediteerd

GFC NIEUWS- Het Laboratorium van de Stichting Viskeuringsinstituut (VKI) van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is sedert 2017 in de branche van…

Delen:

VMS schort acties op met 3 weken

GFC NIEUWS- De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) heeft woensdag tijdens een zeer druk bezochte ledenvergadering besloten om de aangekondigde acties met 3 weken…

Delen:
Scroll Up