Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering.

De voorzitter van de VMS, Pieter Voigt met zijn gevolg en de vertegenwoordiger van de regering, de vicepresident, Michael Ashwin Adhin, en zijn delegatie waren aanwezig.

Over de beëindiging van de contracten van de specialisten met het SZF werd de VMS geïnformeerd dat door de regering is besloten dat de betreffende brief van de Minister van Volksgezondheid en wel die van 5 april jongstleden, zal worden ingetrokken.

De regering c.q. de minister van Volksgezondheid, zal met de VMS en alle belanghebbenden in deze in dialoog treden om te komen tot een brede en gedragen beslissing.

Ook wordt van regeringszijde medegedeeld dat de VMS structureel gesprekspartner is van de regering, in deze vertegenwoordigd door de minister van Volksgezondheid. De regering voert het gezondheidsbeleid.

Het Staatsziekenfonds (SZF) biedt zorgverzekeringen aan en dit Fonds onderhoudt met zijn verzekerden/belanghebbenden de nodige relaties.

Met betrekking tot het Specialistenregister zullen binnenkort gesprekken gevoerd worden door het ministerie van Volksgezondheid en de VMS.

De vergadering was het er unaniem mee eens dat met eensgezindheid en harmonie en met een kritisch opbouwende en open attitude naar elkaar toe, partijen gezamenlijk dienstbaar kunnen zijn en blijven aan de gezondheid van onze samenleving.

De minister van Volksgezondheid en/of zijn directeur zullen de VMS en alle andere actoren, verder voor een continue dialoog uitnodigen voor het garanderen van een duurzame verbetering van de kwaliteit van de volksgezondheid.

Delen:

Meer nieuws

Surinaamse Sportjournalisten naar Zuid-Amerikaanse Spelen

door Terence Oosterwolde Voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde van de…

Delen:

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:
Scroll Up