Gevangene voordat hij werd geëxecuteerd: ik heb nooit iemand vermoord

Een man uit Georgia, VS, die in 2017 veroordeeld werd voor moord, gewapende beroving, bezit van een vuurwapen en autokaping, zei voor zijn executie dat hij nooit iemand van het leven heeft beroofd.

Marion Wilson (42) en Robert Earl Butts werden schuldig bevonden aan de moord op de 24-jarige Donovan Corey Parks.

De brute moord vond plaats op 28 maart 1996. De verdachten werden in 1997 veroordeeld, maar de uitvoering van het vonnis liet op zich wachten.

Het slachtoffer had zijn auto op die bewuste dag geparkeerd voor Waalmart en ging de zaak binnen om dierenvoeding te kopen. Toen hij naar zijn auto terugliep, werd hij volgens ooggetuigen door de twee mannen om een lift gevraagd.

Butts zat naast het slachtoffer, terwijl Wilson linksachter hem zat in het voertuig. Niet ver van Walmart werd het slachtoffer gesommeerd om uit te stappen. Terwijl hij uitstapte werd hij vanachteren in zijn hoofd geschoten door Wilson. Hierna gingen de criminelen ervandoor met zijn voertuig.

Butts werd in 2018 geëxecuteerd. Vóór zijn executie vorige week kreeg Wilson de gelegenheid om iets te zeggen aan familieleden: “I never took a life. I love y’all forever. Death can’t stop it. Can’t nothing stop it.”

Delen:

Meer nieuws

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:

SWM betreurt negatieve berichtgeving

Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn besmet. Delen:

Delen:
Scroll Up