Getrouwde mensen ontwikkelen minder snel dementie dan alleenstaanden

GFC NIEUWS- Als je getrouwd bent, kan je zonder het te weten het risico op ontwikkeling van dementie verminderen, onthult een nieuwe studie.

Onderzoekers van de Michigan State University hebben uitgevonden dat getrouwde mensen minder snel dementie ontwikkelen als ze ouder worden, dan alleenstaande personen.

Professor Hui Liu, die de studie leidde, zegt: “Dit onderzoek is belangrijk, omdat het aantal ongehuwde oudere volwassenen in de Verenigde Staten toeneemt, naarmate mensen langer leven en hun huwelijksgeschiedenissen complexer worden.

“Gehuwde status is een belangrijk, maar over het hoofd gezien sociaal risico/ beschermende factor tegen dementie.”

Gegevens van meer dan 15.000 verdeeld in vijf groepen zijn bij dit onderzoek geanalyseerd- zij die getrouwd zijn, gescheiden, weduwen, nooit gehuwden en alleenstaanden.

De gegevens zijn verzameld over 14 jaar en die bevatten informatie over cognitieve functie, chronische aandoeningen en gedragingen van de participanten.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL
Delen:

Meer gezondheidsnieuws

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….

Delen:

Aankomen door vier nachten slechte slaap

GFC NIEUWS- Slechts vier nachten minder goed slapen, kunnen je laten aankomen, onthult een nieuwe studie. Zie ook een ander interessant bericht door op de…

Delen:

Baby zonder ogen geboren in Rusland

GFC NIEUWS- Een baby die geboren is zonder ogen, is op zoek naar een adoptiefamilie, omdat zijn jonge moeder hem opgaf. Zie ook een ander…

Delen:
Scroll Up