Georgië levert Russische hacker uit aan de Verenigde Staten

Georgië heeft een Russische hacker uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Hij wordt ervan verdacht de Amerikaanse bank JPMorgan Chase te hebben aangevallen.
De verdachte, Andrei Tyurin, kwam vrijdag aan in New York, waar hij direct voor een rechter verscheen.

Justitie in de Verenigde Staten vermoeden dat Tyurin met zijn hacks op financiële instellingen, nieuwsmedia en andere bedrijven verantwoordelijk is voor de grootste diefstal van data afkomstig van financiële instellingen in de Verenigde Staten ooit.

De man zou de aanvallen tussen 2012 en halverwege 2015 met drie andere verdachten hebben uitgevoerd, waarbij onder meer de gegevens van tachtig miljoen klanten van de Amerikaanse bank JPMorgen Chase zijn buitgemaakt.

Meer nieuws

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up