Geoloog krijgt jaar voorwaardelijk voor diefstal meteoor

Een Russische geoloog is veroordeeld tot een voorwaardelijke straf van een jaar voor diefstal van een beroemde steen met een waarde van 1,5 miljoen roebels (ongeveer 22.600 dollars). De man ontkent echter in alle toonaarden en is zich van geen kwaad bewust.

Vijf jaren terug stortte een meteoor neer in de buurt van de Russische stad Chelyabinsk. Zijn landing werd vastgelegd door een groot aantal dashcams.

De resten van de meteoor werden opgeslagen in het Gosudarstvennyy Istoricheskiy Muzey Yuzhnogo Urala, het Staats Historisch Museum van de Zuidelijke Oeral: een joekel van 500 kilo, plus een aantal kleinere brokken.

Bij het opmaken van de inventaris bleek vorig jaar dat een stuk van 2,5 kilo verdwenen was. Het spoor leidde naar een plaatselijke wetenschapper, Sergey Kolisnichenko, die een boek geschreven had over meteoren en het museum had geholpen bij het onderzoek van de fragmenten.

De geoloog ontkende alle schuld en vertelde de krant Komsomolskaya Pravda dat hij de meteoor van het museum zelf had ontvangen om de echtheid ervan vast te stellen: “Het fragment werd mij gegeven zonder papieren. Ik bewaarde het bij mij thuis, bestudeerde het. Ik moest het, met mijn conclusies, tegen het einde van het jaar teruggeven,” zei Kolisnichenko.

Hij beweert dat hij beschuldigd wordt van diefstal vanwege “een intern conflict tussen het museumpersoneel”.

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up