Gemanipuleerde bekendmakingen op sociaal media

Enkele personen besparen zich tijd noch moeite om bekendmakingen te vervaardigen die onjuist zijn.

Hierbij schroomt deze groep niet om de huisstijl van het Nationaal Informatie Instituut te manipuleren. Met deze onjuiste publicaties tracht men behalve onjuiste informatie te delen, ook onrust in de samenleving te zaaien, schrijft het NII.

Recentelijk zijn de ministeries van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) en die van Binnenlandse Zaken (BiZa) “slachtoffers” geworden van valse bekendmakingen.

In een gemanipuleerde bekendmaking met de handtekening van een leidinggevende van het OWT&C wordt de indruk gewekt alsof Ramon Abrahams een aanvraag deed. Deze aanvraag voor verdeling van perceelland is volgens de leiding van het ministerie groot bedrog.

Recentelijk verscheen ook een bekendmaking op social media waarin informatie over de rij- en voertuigenbelasting wordt gegeven. Onder andere zouden studenten volgens deze kennisgeving eventuele betaling van de belasting terug kunnen krijgen. Deze informatie klopt van geen kanten en zegt niets goeds over de intentie van de onverlaten die hierachter zitten.

Het Nationaal Informatie Instituut roept wederom landgenoten op om dit gedrag dat voor verwarring onder de samenleving kan zorgen, achterwege te laten. “Wij hebben allemaal bij te dragen aan de opbouw van ons land. Een goede bijdrage zal onszelf, de samenleving en generaties na ons ten goede komen”.

Delen:

Meer nieuws

CBB onderzoekt onbestelde oproepingskaarten

Het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) verricht landelijk veldonderzoek naar het juiste adres van burgers die hun oproepingskaarten niet in ontvangst hebben genomen, bij de…

Delen:

Man door het lint in vliegtuig

Turkish Airlines-passagiers op een vlucht naar Sudan beleefden angstige momenten toen een man vrijdag door het lint ging en crew en reizigers aanviel. Delen:

Delen:

Hirasinghstraat wordt verbreed en geasfalteerd

Het Aannemingsbedrijf Tjongalanga Suriname is in opdracht van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OW &C) bezig met de asfalteringswerkzaamheden aan de Hirasinghstraat….

Delen:

17 personen gehuldigd door CUS en OHM

Stichting Organisatie Hindoe Media heeft zondag tijdens een Vaderdagfeest in samenwerking met de Culturele Unie Suriname in verband met de herdenking van 146 jaar Hindoestaanse…

Delen:

Dronken bestuurder rijdt fietser dood

De 63-jarige fietser, Marlene Biharie, werd vanmorgen omstreeks 04.40 uur door een dronken autobestuurder doodgereden aan de Tourtonnelaan. Delen:

Delen:

Watersleuven Uitkijkpolder gerepareerd

Medewerkers van het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij hebben de afgelopen dagen diverse zandwegen te Uitkijkpolder in het district Saramacca…

Delen:

200 betaalbare woningen voor Coronie

Tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Coronie zondag gaf voorzitter Desi Bouterse een uiteenzetting over de woningbouwprojecten van de regering. Delen:

Delen:

Chotkan bezoekt OWT&C Coronie

De minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C), Vijay Chotkan, bracht afgelopen weekend een bezoek aan het personeel van de OWT&C Coronie. Delen:

Delen:

Ingezonden| Suriname kan nog welvarend worden

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) weet dat Suriname nog steeds rijk en welvarend kan worden, als de leidinggevenden ophouden om elk probleem als een…

Delen:
Scroll Up