Geldinzameling voor brandslachtoffer Nickerie

In Nickerie heeft afgelopen weekend een benefietavond plaatsgevonden in het CCN Schouwburg. Doel van deze avond was om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de familie Ramadhin, wiens woning afgelopen 23 maart door een kortsluiting, in een vlammenzee is opgegaan.

Twee maanden hiervoor heeft de Nickeriaan, Ameet Shewdat, het initiatief genomen middels een ludieke actie, zijn vrienden via Facebook 150 mensen op te roepen om elk SRD 100,- te doneren. Dat bedrag ad SRD 15.000,- was nodig voor de aanschaf van het materiaal voor het aanleggen van de fundering.

Shewdat is met deze actie geslaagd en heeft het totale bedrag van SRD 15.003,75 kunnen inzamelen. Deze roep middels een videoboodschap is door ruim 34.000 mensen bekeken.

Naar zeggen van Shewdat kan je niet alleen wonen met een fundering en dus is hij verder gegaan met inzamelen. Samen met André’s Promotion, organiseerde hij een benefietavond met zang dans muziek en cabaret. De opbrengst hiervan wilt hij besteden aan alles wat boven op de fundering komt.

Door medewerking van Nickeriaanse artiesten en vele anderen die het mogelijk hebben gemaakt, is deze avond erg succesvol geweest. Er is nog eens SRD 8.063,35 binnen gehaald.

De winnares van het scholieren songfestival 2018, georganiseerd door SS Promotions, Duitika Lall, was speciaal hiervoor afgereisd naar het rijstdistrict om wat nummers ten gehore te brengen. Ook de 68-jarige zangeres, Rosita Jibodh Mangalie, een van de pilaren uit de Nickeriaanse muziekwereld, heeft een aantal golden Oldies uitgegeven. André Shewdat, zeven keer kampioen van Nickerie, heeft ook zijn muzikaliteit bewezen.

Vanuit Nederland zijn 10 dozen van 160 liter aan materiaal, van kleding, schoeisel tot van alles wat je maar bedenken kon, door ChietSana Foundation aan de familie geschonken.

Diverse prominenten waren aanwezig op de avond. DNA-lid William Waidoe, juicht dit soort initiatieven toe. Elkaar helpen en ondersteunen is een van zijn motto’s. Ook hoofdbestuurslid van de VHP en gewezen DNA-lid Harriëtte Ramdin heeft haar zegje gedaan en ondersteunt dit project.

Diverse woordvoerders van sociaal cultureel verenigingen van SCV Karishma en stichting Kries Ties, hebben middels een korte motivatie, hun (financiële) bijdrage geleverd.

Inmiddels zijn de bouwwerkzaamheden op de Pisang Kapokweg reeds van start gegaan. De graafwerkzaamheden en het materiaal voor de bouw is al geleverd. De familie is met man en macht bezig alles te doen, zodat straks een dakje boven hun hoofd staat.

Shewdat is erg blij met de giften die door anderen zijn gegeven en dankt een ieder hiervoor. Met het tot nu toe behaalde bedrag kan heel wat gedaan worden, maar nog lang niet alles. “Blijf geven, het is voor een goed doel. Alleen door te delen, kan je vermenigvuldigen” , zo stelt hij verder in zijn relaas.

Delen:

Meer nieuws

VHP: Albina moet ontwikkeld worden

De VHP heeft zondagavond in het grensstadje Albina een meeting gehouden, waarbij het districtscampagneteam ‘Albina en omgeving’ is geïnstalleerd door VHP-voorzitter Chan Santokhi, onder leiding…

Delen:

Surinaamse Sportjournalisten naar Zuid-Amerikaanse Spelen

door Terence Oosterwolde Voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde van de…

Delen:

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:
Scroll Up