Geen sprake van dopingfraude, Russische sporters winnen rechtszaak tegen IOC

Redactie GFC Nieuws — De meeste Russische atleten die verdacht werden van dopinggebruik tijdens de Olympische Winterspelen in Rusland en daarom zwaar gestraft waren, zijn onschuldig, bleek zaterdag. Het had allemaal niet zover hoeven komen als het IOC bewijs van hun onschuld niet had weggestopt, zegt een advocaat van de atleten.

De Russische sporters wonnen het hoger beroep van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) tegen de uitspraak van het Court of Arbitration for Sport (CAS) van 1 februari 2017.

Het Zwitserse hooggerechtshof wees het beroep af tegen de vrijspraak van 28 Team Russia-leden, die waren beschuldigd van dopinggebruik tijdens de Winterspelen van 2014 in Rusland.

Staatsdopingprogramma

Het IOC is teleurgesteld over de beslissing, maar kondigden aan dat ze verdere vervolging van de atleten zal stoppen.

De atleten misten door de lange straffen de Olympische Winterspelen in Pyeongchang van vorig jaar.

De harde maatregelen waren opgelegd nadat een Olympisch disciplinair panel de Russen had beschuldigd deel uit te maken van een door de staat beheerd dopingprogramma, gebaseerd op claims van de voormalige Moskouse dopingbestrijder Grigory Rodchenkov, die in 2015 naar de VS vluchtte en in Rusland gezocht wordt vanwege verschillende aanklachten.

Het Duitse advocatenkantoor Wieschemann Lawyers zei zaterdag in een verklaring dat “er geen feitelijk bewijs is voor de aantijgingen van Dr. Rodchenkov over de gebeurtenissen in Sotsji.”

Het bureau zegt ook dat het IOC “ernstig inbreuk maakte op de procedurele rechten van de atleten en zelfs ontlastend bewijsmateriaal van de verdediging en de rechtbank achterhield.”

Delen:

Meer nieuws

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:
Scroll Up