‘Geen licht aan het einde van de tunnel’: India in opstand tegen ‘falende overheid’

India komt massaal in opstand tegen de brandstofprijzen die een recordhoogte hebben bereikt. Het openbare leven werd grotendeels stil gelegd en demonstranten richten vernielingen aan.

22 politieke partijen organiseerden maandag, met de verkiezingen in het vooruitzicht, onder leiding van de Congress-partij de Bharat Bandh, het protest tegen wat zij noemen “het falen van de overheid om de stijgende brandstofprijzen, inclusief diesel en benzine, het hoofd te bieden.”

Pompstations werden in brand gestoken, staatsbussen en treinen werden vernield of bekogeld met stenen. In Gujarat, de geboortestad van premier Narendra Modi, werden 300 leden van Congress gearresteerd.

Wanneer in het verleden de internationale olieprijzen omhoog schoten, verlaagden vroegere regeringen de belastingen, maar tot nu toe heeft Modi dergelijke concessies niet gedaan.

Congressleider Rahul Gandhi zei dat het de schuld is van het beleid van de premier dat werknemers “geen licht zien aan het einde van de tunnel”, nu zij kaalgeplukt worden met stijgende prijzen, terwijl 15 tot 20 bedrijven alle voordelen plukken.

 

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up