Geef president Santokhi een kans op een tweede termijn

vhp chan santokhi

OPINIE- Het is belangrijk te beseffen dat een periode van slechts vijf jaar heel kort is om een land dat failliet is overgenomen weer welvarend te maken. Dit geldt vooral voor een derdewereldland zoals Suriname.

Waren de verwachtingen niet te hoog toen we dachten dat ons land binnen korte tijd weer op de rails zou staan? President Santokhi beloofde bij zijn aantreden snelle financiële verlichting, maar het lijkt erop dat hij destijds de ernst van de ravage, aangericht door de NDP, nog niet volledig doorzag.

Mogelijk heeft hij de immense problemen van ons land onderschat.

Feit is dat het oplossen van de ellende die hij aantrof een langduriger proces is dan gedacht. We moeten realistisch zijn: economische herstelprocessen vergen tijd.

Kijk naar andere landen die met soortgelijke problemen te maken hebben gehad. Griekenland, bijvoorbeeld, stond in 2009 aan de rand van een economische afgrond.

Pas na bijna tien jaar van hervormingen en strenge bezuinigingen begon het land weer tekenen van herstel te vertonen.

Ierland, dat in 2008 zwaar werd getroffen door de financiële crisis, duurde ook jaren om zijn economie te stabiliseren en te laten groeien.

Deze voorbeelden tonen aan dat economische herstelprocessen niet van de ene op de andere dag plaatsvinden. Ze vereisen consistente inspanningen, tijd en soms pijnlijke maatregelen.

Suriname verdient een eerlijke kans om zich te herstellen en dat betekent dat we president Santokhi een tweede termijn moeten gunnen om zijn inspanningen voort te zetten.

Het is hoognodig om de lange termijn in het oog te houden en niet ontmoedigd te raken door de onvermijdelijke vertragingen en obstakels die op de weg naar herstel zullen komen.

S. Tewari