Gedragscode in de sport een stap dichterbij

Vele sportorganisaties hebben geen harde afspraken over de gedragsnormen in de sport.

Het is misschien geen praktisch probleem wanneer alle neuzen in een richting wijzen over de cultuur in de sport. Maar, het kan erg lastig en zelfs schadelijk zijn voor de sportomgeving indien er botsende visies zijn en wanneer gedragingen de algemene norm overschrijden.

Binnen het internationaal beleidskader van veiligheid van atleten organiseert het Surinaams Olympisch Comite sinds enkele maanden activiteiten. De trekker is het Gender & Sport Commissariaat onder leiding van Kirtie Algoe.

Onlangs is een bewustwordingscampagne over seksueel molest in de sport gestart en zijn er drie workshops gehouden met o.a. atleten, coaches en sportbestuurders. De focus is nu op het ontwikkelen van een gedragscode in de sport.

Op 17 mei organiseerde het Gender & Sport Commissariaat een vervolgworkshop voor coaches en bestuurders. De opkomst was klein met ruim 15 participanten, maar de bijdrage was waardevol.

Tijdens deze sessie is er voortgeborduurd op inzichten van voorgaande sessies en is er kritisch gereflecteerd op enkele voorbeeld gedragscodes in de wereld. De input wordt verwerkt in een draft gedragscode die met meerdere groepen besproken zal worden.

Delen:

Meer nieuws

Ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes gepakt

De ontvluchte gedetineerde Ramesh Mohes werd donderdagochtend door het opsporingsteam van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) aangehouden in een hotel te Paramaribo. Delen:

Delen:

Dc Jeroe in actie

Districtscommissaris (dc) Humphry Jeroe van Boven-Suriname is bezig een ronde te maken in zijn werkgebied. Delen:

Delen:

PL-chauffeur in hechtenis genomen

De politie van Latour heeft tijdens surveillance de 37-jarige lijnbuschauffeur N.J., die de route Paramaribo – Lelydorp onderhoudt, tot stoppen gesommeerd. Delen:

Delen:

Buza- minister Marokko in Suriname

Nasser Bourita, de minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking van Marokko heeft een officieel bezoek gebracht aan Suriname. Delen:

Delen:

Productie slordige tahoeproducent stopgezet

Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst hebben in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) de productie-activiteiten van een tahoeproducent stopgezet. Delen:

Delen:

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:
Scroll Up