Gebruikersaantal Facebook groeit ondanks privacyschandalen

Facebook zag zijn gebruikersaantal in het afgelopen kwartaal groeien naar 2,2 miljard maandelijks actieve gebruikers. Dat terwijl het bedrijf onder vuur lag bij meerdere privacyschandalen, blijkt uit de recent gepubliceerde kwartaalcijfers van het bedrijf. Het aantal gebruikers is met 3,3 procent gegroeid vergeleken met een kwartaal eerder en met 13 procent in vergelijking met vorig jaar.

Facebook wordt dagelijks gebruikt door 1,45 miljard gebruikers, 3,6 procent meer dan een kwartaal eerder. Ook dit aantal steeg met 13 procent vergeleken hetzelfde kwartaal in 2017.

De techgigant boekte vorig kwartaal een omzet van 11,97 miljard dollar. Een stijging van 49 procent vergeleken met een jaar eerder. De netto-inkomsten kwamen uit op 4,99 miljard dollar.

Meer technologienieuws

Facebook kondigt twee videochat-apparaten aan

Facebook heeft zijn eerste eigen gadget aangekondigd. De Facebook Portal is een videochatscherm, beschikbaar in twee varianten. De Facebook Portals zijn vooralsnog alleen in de…

Wereldwijde tabletmarkt ingekrompen

De wereldwijde tabletmarkt kromp in het afgelopen kwartaal met 13,5 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2017. Alleen Apple en Huawei behaalden een minimale…

Scroll Up