GFC LIFESTYLEREDACTIE- De Surinaamse regering heeft financieel zwakke huishoudens beloofd hen tegemoet te komen met een maandelijks bedrag van SRD 1800,-.
Echter, de overheid heeft zich tot nu toe niet volledig aan deze belofte gehouden, blijkt uit getuigenissen van veel gedupeerden.
GFC Lifestyle in Den Haag vroeg aan een psychologe die actief is in Amsterdam wat dit voor gevolgen kan hebben voor de psyche van de zwakkeren in het door armoede geteisterd land in Zuid- Amerika.
“Wanneer beloften van een overheid, zoals in Suriname, aan haar burgers niet worden nagekomen, heeft dit vaak diepgaande psychologische effecten”, zegt ze aan GFC.
“In het geval van financieel zwakkere individuen die rekenen op de beloofde maandelijkse uitkering, worden ze geconfronteerd met een mengeling van gevoelens: teleurstelling, verraad en vaak een dieper gevoel van hulpeloosheid.”
“Zulke gebroken beloften scheppen een gevoel van onzekerheid en wantrouwen. Mensen beginnen zich af te vragen of ze überhaupt nog kunnen vertrouwen op hun overheidsinstellingen”, vervolgt de deskundige.
Volgens haar kan het gebrek aan financiële steun bovendien leiden tot chronische stress en angst, wat een negatieve invloed heeft op de algehele geestelijke gezondheid van individuen.
Het tast naar haar zeggen hun waardigheid en zelfrespect aan, wat vaak leidt tot een verhoogd gevoel van hopeloosheid.
“In plaats van de beloofde verlichting brengt de onvervulde toezegging dus een extra last met zich mee. Deze kwestie moet worden aangepakt om verder psychisch leed te voorkomen en om het vertrouwen in de overheid te herstellen.”
Jennifer Atmo is de hoofdredacteur bij GFC Nieuws. Ze beschrijft zichzelf als een echte Surinamekenner en heeft een passie voor lifestyle en entertainment-onderwerpen. Buiten haar rol in de media is Atmo tevens de voorzitster van KIVC, een organisatie die zich inzet voor maatschappelijke zaken.
Voor contact: jennifer@gfcnieuws.com