Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Het thema van deze gebedsdag was: “Gebed, de sleutel tot vergeving, verzoening en voorspoed’’. Allereerst heeft dominee Liesbeth Dundas de avond opgedragen aan de Almachtige. De aanwezigen en de geestelijke leiders hadden zich verdeeld in groepen.

Nadat de groepen waren samengesteld, heeft pastor Dennis Grootfaam het openingsgebed gedaan. Er is een dertiental gebedspunten geformuleerd waarover bij elk gebedspunt 5 minuten is stil gestaan in speciaal gebed, meldt het BIC.

Enkele gebedspunten waren: dat Coronie daadwerkelijk een voorbeeld zal zijn op het gebied van landbouw, veeteelt, visserij en toerisme en met recht het ‘’land van melk en honing en ook het kokos district genoemd mag worden. Het uitbreiden van onderwijsmogelijkheden en goede schoolprestaties.

Gebed voor de districtscommissaris, alle diensthoofden en volksvertegenwoordigers van Coronie. Terugdringen en verbannen van zelfmoord onder jongeren en tienerzwangerschap. Het verbreken van het gebruik van drugs en verhandelen daarvan. Gebed voor de armen en senioren burgers etc. Broeder Arnie Dors heeft het slotgebed gedaan.

Deze gebedsdag is voortreffelijk verlopen. De districtscommissaris van Coronie Remie Tarnadi gaf aan dat dit navolging moet hebben, maar dan moet het groots georganiseerd worden op het Revo Park met alle religieuze gemeentes.(GFC)

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up