Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Het thema van deze gebedsdag was: “Gebed, de sleutel tot vergeving, verzoening en voorspoed’’. Allereerst heeft dominee Liesbeth Dundas de avond opgedragen aan de Almachtige. De aanwezigen en de geestelijke leiders hadden zich verdeeld in groepen.

Nadat de groepen waren samengesteld, heeft pastor Dennis Grootfaam het openingsgebed gedaan. Er is een dertiental gebedspunten geformuleerd waarover bij elk gebedspunt 5 minuten is stil gestaan in speciaal gebed, meldt het BIC.

Enkele gebedspunten waren: dat Coronie daadwerkelijk een voorbeeld zal zijn op het gebied van landbouw, veeteelt, visserij en toerisme en met recht het ‘’land van melk en honing en ook het kokos district genoemd mag worden. Het uitbreiden van onderwijsmogelijkheden en goede schoolprestaties.

Gebed voor de districtscommissaris, alle diensthoofden en volksvertegenwoordigers van Coronie. Terugdringen en verbannen van zelfmoord onder jongeren en tienerzwangerschap. Het verbreken van het gebruik van drugs en verhandelen daarvan. Gebed voor de armen en senioren burgers etc. Broeder Arnie Dors heeft het slotgebed gedaan.

Deze gebedsdag is voortreffelijk verlopen. De districtscommissaris van Coronie Remie Tarnadi gaf aan dat dit navolging moet hebben, maar dan moet het groots georganiseerd worden op het Revo Park met alle religieuze gemeentes.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kwestie geldzending naar volgende fase

Al langere tijd ervaart Suriname de nadelige gevolgen van de stopzetting van de reguliere geldzendingen, nadat in april vorig jaar euro 19,5 miljoen door het…

Delen:

Garantiefonds focust op unbankables

In De Nationale Assemblee is er een aanvang gemaakt met de behandeling van de ontwerpwetten “Wet Nationaal Garantiefonds Huisvesting” en “Wet Nationaal Woningbouwfonds”. Delen:

Delen:

Zandgedeelte Zwartbontstraat te Reeberg afgesloten

In opdracht van districtscommissaris Audrey Hankers mogen zandconcessionarissen die vrachttransporten doen over de Zwartbontstraat te Reeberg in het bestuursressort Zuid – Oost Wanica dit vanaf…

Delen:

10% groei aantal deelnemers AVD

Dit jaar is er een 10% groei in het aantal deelnemers aan de Avond Vierdaagse (AVD), hetgeen betekent dat er dit jaar meer dan 5000…

Delen:

Man kapt ex-vrouw

De 37-jarige Dew R. heeft zijn 35-jarige ex-vrouw Arti woensdagmorgen ernstige kapverwondingen toegebracht. Delen:

Delen:

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:
Scroll Up