GAB-training voor Landbouwvoorlichters en onderzoekers LVV

GFC NIEUWS- Landbouwvoorlichters en Onderzoekers van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) hebben deelgenomen aan een Training of Trainers (ToT) in Goede Agrarische Praktijken.

Deze ToT maakt deel uit van het SAMAP-capaciteitsopbouw programma met als doel de productiekwaliteit te verbeteren door effectieve ondersteuning te bieden aan de boeren.

Deze interactieve training had tot doel de kennis van LVV Voorlichters en Onderzoekers over Goede Agrarische Praktijken, met name gewasbescherming en verantwoord gebruik van pesticiden, te vergroten en hen de handvatten aan te reiken om deze kennis eenvoudig en effectief aan boeren over te dragen.

Naast deze training in Goede Agrarische Praktijken zullen nog andere relevante trainingen verzorgen worden waaronder groenten en fruit monstername en voorbewerking van monsters voor analyse van residuen van bestrijdingsmiddelen, HACCP en Kwaliteitsmanagement.

De participanten hebben tijdens deze GAP ToT in groepen gewerkt aan o.a. het maken van casestudies en risicoanalyses: water, perceel en organische meststoffen.

Daarnaast zijn didactische onderwerpen behandeld. Ze hebben geoefend met het toepassen van de “Subject, Interest, Objective, Method” (SIOM)-techniek en het formuleren van SMART leerdoelen.

De 6 principes van ‘Adult Learning’ en het leertraject van een volwassenen zijn een paar van de vele onderwerpen die eveneens behandeld zijn.

Het uitvoeren van Field Training Workshops (FTW’s) stond ook op het programma. Een FTW is een interactieve sessie waar de Trainer samen met de Teler oefeningen uitvoert.

Tijdens het uitvoeren van deze oefeningen worden kernboodschappen over technische onderwerpen effectief en krachtig overgebracht.

De FTW is in feite een ontdekkingsreis waarin de Teler ziet wat de Goede Agrarische Praktijken zijn.

De 27 deelnemers hebben inmiddels de zesdaagse training afgerond. Het ligt in de planning nog een keer klassikaal te oefenen met de FTW’s waarna het coaching traject start van deze participanten in het zelfstandig voorbereiden en uitvoeren van workshops over gewasbescherming en verantwoord gebruik van pesticide.

Deze GAP ToT werd verzorgd door Jenna Wijngaarde, National Food Safety Consultant van SAMAP.

Minister Rabin Parmessar die het startsein gaf van deze bijzondere training heeft de trainee opgeroepen om de opgedane kennis in de praktijk om te zetten en ernaar te streven om iedere dag een aantal landbouwers te hebben bereiken en hen de juiste informatie te verschaffen over de GAP.

Zie ook een ander interessant bericht door op de volgende link te klikken>>> DIKKE MENSEN IN SURINAME WORDEN MAGER MET NIEUW AFSLANKMIDDEL
Delen:

Meer nieuws

Santokhi: 28 zetels haalbaar

GFC NIEUWS- De VHP is in staat om bij de verkiezingen van 2020 de beoogde 28 zetels binnen te halen, zegt voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Zie…

Delen:

RO wil afzetgarantie voor ‘gron nyan’

GFC NIEUWS- Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een systeem ontwikkeld, om rayonleiders te belasten met de…

Delen:

Eerste RedSu-trekking Orange Movement

GFC NIEUWS- Afgelopen woensdag heeft de eerste prijsuitreiking plaatsgevonden van de RedSu-activiteit van de Orange Movement in Wanica. Zie ook een ander interessant bericht door…

Delen:

Dikan hoort problemen Wi! Uma Fu Sranan aan

GFC NIEUWS- Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een delegatie van de coöperatieve vereniging Wi! Uma fu Sranan ontvangen en de problemen van…

Delen:

Onthulling monument voor de politie

GFC NIEUWS- De Surinaamse Politiebond (SPB) herdenkt op 17 november haar 100-jarig bestaan en zullen diverse activiteiten worden ontplooid. Zie ook een ander interessant bericht…

Delen:

Wetenschappers verklaren waarom we hikken

GFC NIEUWS- In een nieuwe studie hebben wetenschappers van de Universiteit van Londen onthuld waarom we hikken, en waarom deze irritante gewoonte zo belangrijk is….

Delen:

SZF-huisartsenpost bewijst nut

GFC NIEUWS- De huisartsenpost van het Staatsziekenfonds (SZF) aan de Frederik Derbystraat heeft binnen korte tijd reeds zijn nut bewezen. Zie ook een ander interessant…

Delen:

Reeks inbraken in Lelydorp

GFC NIEUWS- De politie van Lelydorp heeft vanaf vrijdag 8 november een reeks meldingen van inbraken genoteerd. Zie ook een ander interessant bericht door op…

Delen:
Scroll Up