Franse politie ontevreden, denkt ook aan actie

Redactie GFC Nieuws — De Franse politie wordt misbruikt door de overheid, vindt een topman van de politievakbond in Frankrijk. Zij zijn de zondebok die de fouten van hun superieuren moeten verhullen.

Politiemensen moeten vanwege de aanhoudende protesten van de Gele Hesjes verplicht overuren maken, terwijl zij “letterlijk uitgeput” zijn, zegt Alexandre Langlois. Hij is secretaris-generaal van de politievakcentrale VIGI.

“Het hele politiemechanisme is uitgeput, het stort in,” zei Langlois. Hij noemt de omstandigheden waaronder de agenten moeten werken “inhumaan”.

Geweld

“Ik begrijp niet hoe mijn collega’s het kunnen verdragen,” zegt hij. “De hooggeplaatste politiefunctionarissen hebben de situatie alleen maar erger gemaakt omdat ze nieuwe regels hebben ingevoerd die de agenten letterlijk verbieden hun posten te verlaten.”

Oorlog op de Champs-Élysées: doden en zwaargewonden tijdens veldslagen in Parijse straten

De algemeen inspecteur van de nationale politie (IGPN) onderzoekt ongeveer 140 gevallen van vermeend overmatig gebruik van geweld door de politie tijdens de demonstraties van de Gele Hesjes. Dat zegt Laurent Nunez, staatssecretaris van het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Salarisverhoging

Hij is ervan overtuigd dat “in de meeste gevallen de politieacties proportioneel waren aan het geweld van de demonstranten.”

Vorig jaar kondigde Langlois aan dat de politie voor onbepaalde tijd in staking zou gaan. Het werk zou worden neergelegd kort na het begin van de acties van de Gele Hesjes. De politie zou protesteren tegen de “onmenselijke behandeling” die zij kregen.

Nog geen twee weken later kreeg de politie salarisverhoging en werd de achterstallige betaling voor overuren ingelopen. Agenten die werden ingezet tegen de Gele Hesjes, zouden een extra vergoeding krijgen.

 

Foto: Dickelbers

Delen:

Meer nieuws

Surinaamse Sportjournalisten naar Zuid-Amerikaanse Spelen

door Terence Oosterwolde Voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde van de…

Delen:

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:
Scroll Up