Frankrijk schiep gevaarlijk precedent met erkenning Guaidó, waarschuwt parlementariër

Redactie GFC Nieuws — Een groot deel van Frankrijk is zeer ontevreden over het regiem van Emmanuel Macron en wil hem niet meer als president. Wat nu, als de leider van de protestbeweging zich uitroept tot president van Frankrijk?

Frankrijk schiep met “het erkennen van een avonturier die zichzelf uitroept tot president” een gevaarlijk precedent, waarschuwt de Franse parlementariër Jean-Luc Mélenchon.

De voorman van de linkse partij La France Insoumise (Ongebogen Frankrijk) vergelijkt wat in Venezuela gebeurt met de huidige politieke onrust in Frankrijk.

Als Frankrijk Juan Guaidó erkent als president van Venezuela, “zal mijnheer Drouet president van de Republiek worden,” zegt Mélenchon. Hij verwijst naar een prominente figuur bij de Gele Hesjes, de beweging die Frankrijk sedert november op zijn kop zet met protesten tegen het bewind van Macron.

Maandag liet hij in een tweet weten dat “niet Frankrijk, maar alleen Macron Venezuela’s coupplegers steunt.”

Frankrijk is één van de Europese staten die in januari een ultimatum stelden aan de Venezolaanse president Nicolas Maduro, en eisten dat het Zuid-Amerikaanse land binnen acht dagen verkiezingen zou houden.

Toen aan die eis niet werd voldaan, sloot Parijs zich aan bij Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en anderen en kondigde aan dat hij de zelfbenoemde Guaidó zou erkennen als de wettige heerser van Venezuela.

 

 

Delen:

Meer nieuws

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:
Scroll Up