Frankrijk schiep gevaarlijk precedent met erkenning Guaidó, waarschuwt parlementariër

Redactie GFC Nieuws — Een groot deel van Frankrijk is zeer ontevreden over het regiem van Emmanuel Macron en wil hem niet meer als president. Wat nu, als de leider van de protestbeweging zich uitroept tot president van Frankrijk?

Frankrijk schiep met “het erkennen van een avonturier die zichzelf uitroept tot president” een gevaarlijk precedent, waarschuwt de Franse parlementariër Jean-Luc Mélenchon.

De voorman van de linkse partij La France Insoumise (Ongebogen Frankrijk) vergelijkt wat in Venezuela gebeurt met de huidige politieke onrust in Frankrijk.

Als Frankrijk Juan Guaidó erkent als president van Venezuela, “zal mijnheer Drouet president van de Republiek worden,” zegt Mélenchon. Hij verwijst naar een prominente figuur bij de Gele Hesjes, de beweging die Frankrijk sedert november op zijn kop zet met protesten tegen het bewind van Macron.

Maandag liet hij in een tweet weten dat “niet Frankrijk, maar alleen Macron Venezuela’s coupplegers steunt.”

Frankrijk is één van de Europese staten die in januari een ultimatum stelden aan de Venezolaanse president Nicolas Maduro, en eisten dat het Zuid-Amerikaanse land binnen acht dagen verkiezingen zou houden.

Toen aan die eis niet werd voldaan, sloot Parijs zich aan bij Duitsland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en anderen en kondigde aan dat hij de zelfbenoemde Guaidó zou erkennen als de wettige heerser van Venezuela.

 

 

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up