Frankrijk schaft vader en moeder af, introduceert ouder 1 en ouder 2

Redactie GFC Nieuws — ‘Papa’ en ‘mama’ worden afgeschaft in Frankrijk. Op Franse scholen zal, als een nieuwe wet wordt aangenomen, niet meer worden gesproken van ‘vader’ of ‘moeder’, maar van ‘ouder 1’ en ‘ouder 2’.

Het voornemen leidde tot zowel verontwaardiging als hilariteit. De bedoeling is de “discriminatie tegen ouders van hetzelfde geslacht te beëindigen,” maar tegenstanders zien beren op de weg.

Want de nieuwe regel zou kunnen leiden tot gebakkelei thuis, over wie ‘ouder 1’ mag zijn, om maar wat te noemen.

Gezeur, vindt de Israëlisch/Franse voormalig journalist Julien Bahloul. Hij en zijn man hebben zelf kinderen en vindt dat er niets mis is met de regel: “Vader en moeder zijn ouders, daar is niets beledigends aan.”

Bahloul wijst erop dat dit in Tel Aviv al lang terug werd ingevoerd. De conservatieve Franse parlementariër Xavier Breton herinnert iedereen “die dit [vader/moeder] een ouderwets model vindt dat van alle huwelijken die tegenwoordig worden gesloten, zo’n 95 procent is tussen mannen en vrouwen.”

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up