Frankrijk is ook van migranten, zeggen migranten tijdens bezetting De Gaulle Airport

Redactie GFC Nieuws — De Fransen moeten vooral niet denken dat Frankrijk alleen van hun is: “Iedereen heeft het recht om hier te zijn!” Dat was een van de leuzen die honderden ‘Zwarte Hesjes’ scandeerden toen zij Charles de Gaulle Airport zondag bezetten.

De Zwarte Hesjes is een protestbeweging van migranten. Zij hadden met ongeveer 500 personen een terminal van het vliegveld ingenomen.

De groep eiste een gesprek met premier Édouard Philippe om te praten over het stopzetten van deportaties en “legalisering voor een ieder”.

Het protest was georganiseerd door de migrantensteungroep La Chapelle Debout. Zij zeiden dat zij zichzelf de ‘Zwarte Hesjes’ noemen in navolging van de protestbeweging Gele Hesjes die al maanden in Frankrijk demonstreert.

De demonstranten eisten een legale status, een ontmoeting met Philippe om te praten over de asielpolitiek en een gesprek met de leiding van Air France.

Zij willen dat de luchtvaartmaatschappij stopt met deelname op welke wijze dan ook aan het uitvoeren van deportaties. Een delegatie van Air France zei na een ontmoeting met de groep dat hun grieven zullen worden doorgegeven aan het management.

Delen:

Meer nieuws

Productie slordige tahoeproducent stopgezet

Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst hebben in samenwerking met het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) de productie-activiteiten van een tahoeproducent stopgezet. Delen:

Delen:

LVV pakt lozingen in Saramacca aan

Het onderdirectoraat Landbouw van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bezig om diverse lozingen in het district Saramacca aan te pakken. Delen:

Delen:

Concept uitleveringsverdrag Suriname en China

Een Surinaamse delegatie onder leiding van procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday en een delegatie vanuit China hebben gewerkt aan een concept uitleveringsverdrag voor beide landen….

Delen:

Ode aan Pim de la Parra

Pim de la Parra bracht met productiemaatschappij $corpio lef en bravoure in het Nederlandse filmbedrijf en werd miljonair met Blue Movie. Delen:

Delen:

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:
Scroll Up