Frankrijk beschuldigt Rusland van spionage door onderscheppen satellietverkeer

Rusland heeft volgens de Franse minister van Defensie, Florence Parly, geprobeerd om met een militaire satelliet gegevens van Frankrijk te onderscheppen.

De Russische satelliet zou volgens Parly op 36.000 kilometer hoogte een Frans-Italiaanse satelliet om de aarde benaderd hebben, meldt Bloomberg. Volgens haar probeerde Rusland op die manier te spioneren.

De vermeende spionagepoging is volgens de Franse minister van Defensie een teken van een nieuwe, militaire ruimtewedloop. Volgens Parly is het noodzakelijk dat Europese landen daarin gaan samenwerken.

Meer nieuws

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up