Fout onderdeel in rampboeings nooit gecontroleerd door luchtveiligheidswaakhond

Redactie GFC Nieuws — De twee recente ongelukken met Boeings 737 Max 8 zijn mogelijk te wijten aan een fout in de software van de automatische piloot. Toch voldeed dat onderdeel volgens de vliegtuigbouwer aan alle eisen van de Federal Aviation Administration (FAA). Anonieme klokkenluiders zeggen echter dat Boeing van de FAA zelf mocht controleren of het apparaat aan alle eisen van de luchtveiligheidswaakhond voldeed.

De motor van de 737 Max is groter en gaat efficiënter om met brandstof. Om de grotere motor passend onder de vleugels te kunnen plaatsen, moest hij een stukje naar voren en iets hoger

Maar door de verplaatsing reageerde het vliegtuig anders: de neus werd iets omhoog geduwd. Om dit te corrigeren, werd een nieuw onderdeel ingebouwd: het Maneuvering Characteristics Augmentation System (MCAS).

Het MCAS hielp de neus van het toestel omlaag duwen. Daar hoefde de piloot niets voor te doen. Bij de verongelukte toestellen resulteerde wat een klein duwtje omlaag had moeten zijn, in een fatale duikvlucht.

Correctie was onmogelijk

De FAA had de werking van het systeem moeten controleren. Dat liet zij echter over aan Boeing zelf. Die bezuinigde delen van het onderzoek weg, om het toestel sneller te kunnen opleveren, zeggen anonieme vliegtuigingenieurs die vroeger bij Boeing werkten of er nu nog in dienst zitten.

Het systeem duwde de neus van de vliegtuigen viermaal meer naar beneden dan de bedoeling was. Bovendien stelde het zichzelf steeds weer in als de piloot ingreep, en duwde het de neus keer op keer omlaag.

Boeing zit vanwege de incidenten in enorme problemen. De aandelen van het bedrijf kelderden en vliegmaatschappijen eisen de een na de ander schadevergoeding, omdat zij niet mogen vliegen met het ramptoestel.

Delen:

Meer nieuws

Investsur informeert directie en staf LVV

De directie en staf van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn geïnformeerd geworden over het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname…

Delen:

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:
Scroll Up