Focus regering op toerisme verzekerd

“Ik kan u verzekeren dat toerisme de focus heeft van de regering, omdat de spin-off ervan direct in de economie merkbaar zal zijn”, zegt minister Stephen Tsang van handel Industrie & Toerisme (HI&T).

Er zijn tal van maatregelen uitgezet om het toerisme een boost te geven. Het ministerie is drukdoende de Toerismewet te reviewen om deze naar het parlement te brengen, zei de minister vandaag in De Nationale Assemblee (DNA) tijdens de behandeling van de Staatsbegroting.

De bewindsman zegt vervolgens dat internationale branding niet alleen voor een interdepartementale commissie is. Belangrijk is dat ook de private sector die met hetzelfde bijltje hakt, moet worden meegenomen.

“Uiteindelijk is branding een ding, maar brand promise dat wil zeggen wat je zegt, bied je ook daadwerkelijk aan in alle facetten van je sector”. Minister Tsang benadrukt dat de combinatie met private sector en het ngo-veld cruciaal is om tot een breed gedragen en gedegen branding te komen. “Immers zijn er meerdere pogingen geweest, maar ze hebben onvoldoende gewerkt.”

Verder zegt de bewindsman dat een werkgroep bezig is op dit vlak. Ondertussen zijn er diverse gesprekken geweest, waaronder gesprekken met enkele gerenommeerde Surinaamse marketingbedrijven. “Een resultaat uit de gesprekken is dat wij als ministerie gaan samenwerken met een cluster van Surinaamse marketingbedrijven om gezamenlijk te komen tot een country branding. Reeds vele onderzoeken zijn gedaan naar de country branding voor Suriname. Het is tijd dat we een breed gedragen countrybranding tot uitvoer gaan brengen”, aldus minister Tsang.

Toerisme is bij uitstek een sector die slechts tot ontwikkeling kan komen indien eenieder meewerkt. Daarom is het ministerie vorig jaar gestart met een bewustwordingscampagne, Suriname Think Tourism, om de Surinamers bewust te maken over wat er nodig is, als we toerisme in Suriname willen ontwikkelen.

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:

Change Managementtraining HRM gestart op Biza

Op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) heeft de kick-off plaatsgevonden van de Change Managementtraining voor institutionele versterking van Human Resource Management (HRM) agenten. Delen:

Delen:
Scroll Up