First ladies Suriname en India bezoeken Palmentuin

In het kader van het staatsbezoek van de president en first lady van India aan Suriname, zijn er verschillende activiteiten georganiseerd. Zo brachten de first ladies, Ingrid Bouterse – Waldring en Savita Kovind van India een bezoek aan de Palmentuin.

De first ladies waren vergezeld van hoogwaardigheidsbekleders en andere aanwezigen. Bij dit samenzijn vandaag kwamen verscheidene aspecten aan de orde. Er is van gedachte gewisseld over de band tussen Suriname en India, maar ook wat wij in de toekomst kunnen verwachten van India, de grootste democratie ter wereld.

Over het historisch bezoek van de president van India aan Suriname werd meerdere malen gesproken en hoe dit te intensiveren, zodat de samenwerking blijft groeien, kwamen ook vaak aan de orde.

Verschillende culturele groepen hebben gezorgd voor entertainment, waarbij er niet alleen Hindoestaanse culturele groepen hebben opgetreden, maar ook Javaanse, Chinese, Inheemse en Marrongroepen hebben door allerlei optredens hun cultuur tot uiting gebracht.

De first lady van India bleek bijzonder onder de indruk te zijn van de diversiteit en verscheidenheid binnen de multiculturele samenleving van Suriname.

De Indiase delegatie, onder leiding van president Ram Nath Kovind, vertrekt vandaag naar Cuba, na een staatsbezoek aan Suriname.(GFC)

Meer nieuws

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

QuikScan douane aanleiding CLAD-onderzoek

Op basis van recente ontwikkelingen bij de douanedienst heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, in december 2018 een QuickScan laten uitvoeren door een speciaal…

WTO-delegatie bezoekt Suriname

Vanwege de World Trade Organisation (WTO) Trade Policy Review (TPR) heeft een team van deskundigen van het WTO-secretariaat een werkbezoek gebracht aan Suriname.

Arbeid stimuleert klein-ondernemerschap

Volgens de taakstelling van het ministerie van Arbeid is het stimuleren van klein-ondernemerschap een van de manieren om in te spelen op de vraag naar…

Agressieve echtgenoot opgesloten

De 33-jarige Faizel R. is op donderdag 7 februari door de politie van Livorno ingesloten voor bedreiging van zijn echtgenote.

‘Racisme is een Amerikaans probleem’

Redactie GFC Nieuws — “Ja, president Donald Trump is een racist, daar bestaat geen twijfel over. Maar zoals we hebben gezien, gedragen ook Democraten zich…

Scroll Up