Ferrier: veiligheid rond scholen Latour opgevoerd

De ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OW&C), Justitie en Politie en Defensie, hebben de veiligheid van de scholen te Latour opgevoerd.

Een aantal scholen is de afgelopen dagen doelwit geweest van roofovervallen, waarvoor De Nationale Assemblee al dringende aandacht van de regering heeft gevraagd. Onderwijsminister Lilian Ferrier zei in het parlement dat de surveillance van de politie kort na de gebeurtenissen zichtbaar en onzichtbaar is opgevoerd.

Vrijdag zijn ook militairen reeds in de vroege ochtend op de scholen geplaatst, in de eerdergenoemde omgeving om zodoende de veiligheid van leerlingen en leerkrachten te garanderen. Uit de rapportage die is binnengekomen, blijkt volgens minister Ferrier dat de rust op de scholen is teruggekeerd.

Kort nadat de leerkrachten en leerlingen opgeschrikt werden door de roofovervallen, heeft het ministerie van Onderwijs gezorgd voor de nodige begeleiding. Met de interventie vanuit de overige ministeries spreekt de bewindsvrouw de hoop uit dat de onderwijsgevenden en leerlingen gerustgesteld zijn.

Het begeleidingsteam blijft beschikbaar voor degenen die daartoe nog de behoefte hebben, aldus minister Ferrier.

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up