Farmaceutische sector in Suriname wordt versterkt

De Surinaamse gemeenschap heeft recht op toegankelijke, betaalbare en veilige geneesmiddelen. Met het oog hierop heeft het ministerie van Volksgezondheid samen met de Pan American Health Organization(PAHO) en de Caribbean Public Health Agency (CARPHA) een workshop georganiseerd.

Het doel van deze workshop is om samen met de partners te komen tot een beter reguleringssysteem van geneesmiddelen en vaccins. Suriname blijft streven naar een solide reguleringssysteem voor geneesmiddelen en heeft met de ondertekening van de Memorandum of Understanding (MoU) met de CARPHA de uitdaging aangenomen om het Caribbean Regulatory System (CRS) te adapteren.

Volgens Cleopatra Jesserun, waarnemend directeur van het ministerie van Volksgezondheid, wil het ministerie de controle op geneesmiddelen waterdicht krijgen. Met een goed reguleringssysteem kan er voorkomen worden dat onbevoegden, geneesmiddelen op de markt brengen. Dit systeem zal echter nog niet van toepassing zijn op de homeopathische geneesmiddelen.

De workshop werd gehouden op woensdag 9 januari in het auditorium van het Academisch Ziekenhuis.(GFC)

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up