Facebook wil voorkomen dat Europees Hof zich over privacyzaak buigt

Facebook wil voorkomen dat een grote privacyzaak wordt behandeld door het Europees Hof van Justitie, de hoogste rechter in de Europese Unie.
Het sociale medium heeft daar maandag een verzoek voor ingediend, meldt Nu.nl.

Het gaat om een zaak tussen Facebook en de Oostenrijkse privacyactivist Max Schrems. Hij startte de zaak in 2013 en wil daarmee voorkomen dat het sociale medium gegevens van Europese gebruikers naar de Verenigde Staten verstuurt.

De zaak diende in eerste instantie in Ierland, omdat Facebook daar zijn Europese hoofdkantoor heeft gevestigd. Het Ierse Hooggerechtshof bepaalde in oktober echter dat het Europees Hof zich over de kwestie moet buigen. Het verzoek daartoe werd deze maand formeel ingediend, waarna Facebook tot vandaag de tijd had om te reageren.

Meer technologienieuws

Facebook kondigt twee videochat-apparaten aan

Facebook heeft zijn eerste eigen gadget aangekondigd. De Facebook Portal is een videochatscherm, beschikbaar in twee varianten. De Facebook Portals zijn vooralsnog alleen in de…

Wereldwijde tabletmarkt ingekrompen

De wereldwijde tabletmarkt kromp in het afgelopen kwartaal met 13,5 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2017. Alleen Apple en Huawei behaalden een minimale…

Scroll Up