Facebook verwijdert honderden Russische accounts: ‘Gecoördineerd niet-authentiek gedrag’

Redactie GFC Nieuws

Nieuwsagentschap Sputnik beschuldigt Facebook van “politieke censuur”. De internetgigant zou honderden accounts hebben verwijderd die gekoppeld zouden zijn aan medewerkers van het agentschap. 

Removing Coordinated Inauthentic Behavior from Russia

Facebook Newsroom

Donderdag verwijderde Facebook 289 pagina’s en 75 individuele accounts die volgens Sputnik ten onrechte werden aangeduid als “onafhankelijke nieuwspagina’s”.

Onderzoek van het bedrijf zou hebben aangetoond “dat deze pagina’s en accounts gekoppeld waren aan medewerkers van Sputnik, een persbureau gevestigd in Moskou, en dat sommige van de pagina’s regelmatig berichten plaatsten over onderwerpen als anti-NAVO-sentiment, protestbewegingen en anticorruptie.”

Facebook zei dat de pagina’s de gedragsrichtlijnen voor “gecoördineerd niet-authentiek gedrag” schonden, die verbieden  dat “meerdere accounts samenwerken om mensen te misleiden over de oorsprong van de inhoud”.

In veel gevallen blijkt echter dat de pagina’s geen poging deden om te verhullen dat ze content van Sputnik deelden.

De nieuwssite RT zegt dat Facebook eerder is beschuldigd van censuur door pagina’s te verwijderen voor vermeend “niet-authentiek gedrag”, terwijl het in feite selectief pagina’s bestraft die bepaalde politieke opvattingen promoten.

Meer nieuws

Minister Samsoedin gaat in op grondproblemen

Minister Roline Samsoedin van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) heeft tijdens de ingekomen stukken in het parlement, uitleg gegeven over enkele gevallen van occupatie.

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

Scroll Up