Facebook verwijdert honderden Russische accounts: ‘Gecoördineerd niet-authentiek gedrag’

Redactie GFC Nieuws

Nieuwsagentschap Sputnik beschuldigt Facebook van “politieke censuur”. De internetgigant zou honderden accounts hebben verwijderd die gekoppeld zouden zijn aan medewerkers van het agentschap. 

Removing Coordinated Inauthentic Behavior from Russia

Facebook Newsroom

Donderdag verwijderde Facebook 289 pagina’s en 75 individuele accounts die volgens Sputnik ten onrechte werden aangeduid als “onafhankelijke nieuwspagina’s”.

Onderzoek van het bedrijf zou hebben aangetoond “dat deze pagina’s en accounts gekoppeld waren aan medewerkers van Sputnik, een persbureau gevestigd in Moskou, en dat sommige van de pagina’s regelmatig berichten plaatsten over onderwerpen als anti-NAVO-sentiment, protestbewegingen en anticorruptie.”

Facebook zei dat de pagina’s de gedragsrichtlijnen voor “gecoördineerd niet-authentiek gedrag” schonden, die verbieden  dat “meerdere accounts samenwerken om mensen te misleiden over de oorsprong van de inhoud”.

In veel gevallen blijkt echter dat de pagina’s geen poging deden om te verhullen dat ze content van Sputnik deelden.

De nieuwssite RT zegt dat Facebook eerder is beschuldigd van censuur door pagina’s te verwijderen voor vermeend “niet-authentiek gedrag”, terwijl het in feite selectief pagina’s bestraft die bepaalde politieke opvattingen promoten.

Delen:

Meer nieuws

Politie pakt overlastbezorgende sekswerkers aan

De politie van regio Paramaribo heeft zaterdagnacht opgetreden tegen commerciële sekswerkers die de openbare orde en rust verstoorden in de Eugene Gessel- (Hoogestraat) en de…

Delen:

Suriname en Ghana intensiveren band

Minister Yldiz Pollack – Beighle heeft in Ghana vier Memoranda of Understanding (MoU’s) met de regering van dit land ondertekend. Delen:

Delen:

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:
Scroll Up