Facebook lekt foto’s van maximaal 6,8 miljoen gebruikers

Facebook heeft een bug ontdekt waardoor de foto’s van maximaal 6,8 miljoen gebruikers onbedoeld in handen zijn gekomen van andere apps.

Het gaat om apps waarin gebruikers met hun Facebook-account kunnen inloggen en deze app vervolgens toegang tot hun foto’s gaven, maakt Facebook vrijdag bekend.

In totaal betroft de bug vijftienhonderd apps, die zijn gemaakt door 876 ontwikkelaars. De apps zouden tussen 13 en 25 september een bredere toegang tot foto’s hebben dan de bedoeling was. Of de bug daadwerkelijk is misbruikt, is onduidelijk.

Normaal gesproken krijgen apps toegang tot foto’s die Facebook-gebruikers op hun tijdlijn delen, als de gebruiker daar toestemming voor geeft. Door de bugs hadden de apps ook toegang tot andere foto’s, zoals van handelsdienst Marketplace en Facebook Stories.

De privacywaakhond van Ierland heeft inmiddels aangekondigd de bug te onderzoeken. Facebook heeft zijn Europese hoofdkantoor in Ierland gevestigd.

Delen:

Meer nieuws

Dronkaard ingesloten voor bedreiging

De politie van Geyersvlijt heeft Wendel S. opgesloten, omdat hij er een gewoonte van maakt om klanten in een bar te Paramaribo Noord te bedreigen…

Delen:

HI&T organiseert Internet of Things Conferentie

Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme in samenwerking met de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) voert het Business Climate and Innovation Programme (SUBCIP) uit. Delen:

Delen:

Aanpak slechte wegen Maretraite project

Met tussenkomst van de taskforce Spoed optreden worden er verschillende infrastructurele werkzaamheden in het Maretraite project uitgevoerd. Delen:

Delen:

Behandeling nieuwe minimumloonwet begonnen

De behandeling van de nieuwe wetgeving over het minimumloon, de Wet Minimumloon, is begonnen in De Nationale Assemblee (DNA) tijdens een openbare commissievergadering. Delen:

Delen:

Bezoeker wordt arrestant

De politie van Geyersvlijt heeft vorige week vrijdag de 32-jarige Gillian L. opgesloten overtreding van de Wet Verdovende Middelen. Delen:

Delen:

Investsur informeert directie en staf LVV

De directie en staf van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) zijn geïnformeerd geworden over het Instituut ter Bevordering van Investeringen in Suriname…

Delen:

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:
Scroll Up