Facebook legt pagina teleSUR opnieuw plat

De Facebookpagina van teleSUR English is maandag opnieuw verwijderd. Ook deze keer gaf Facebook geen specifieke reden voor de verwijdering op.

De pagina werd eerder in januari 2018 zonder duidelijke motivatie platgelegd.

De enige communicatie van Facebook gaf niet veel duidelijkheid: “Uw pagina ‘teleSUR English’ is verwijderd wegens schending van onze gebruiksvoorwaarden.

Een Facebook-pagina is een afzonderlijke aanwezigheid die uitsluitend wordt gebruikt voor zakelijke of promotionele doeleinden. Onder andere zijn pagina’s die hatelijk, bedreigend of obsceen zijn niet toegestaan.

We verwijderen ook pagina’s die een persoon of groep aanvallen of die zijn ingesteld door een onbevoegd persoon. Als uw pagina om een ​​van de bovengenoemde redenen is verwijderd, wordt deze niet meer hersteld […]”

Censuur?

Facebook vertelde er niet bij om welke van deze schendingen het bij teleSUR zou gaan.

teleSUR is een nieuwsnetwerk dat door verschillende Latijns-Amerikaanse landen wordt gefinancierd. Het hoofdkantoor bevindt zich in Caracas (Venezuela), en het netwerk wordt behalve door Venezuela ook door Cuba, Nicaragua, Uruguay en Bolivia gesponsord.

De stap van Facebook is de zoveelste keer dat zij media censureert zonder daar duidelijke argumenten voor te geven. Tot nu toe gaat het altijd om media die in Washington ‘niet goed liggen’.

Foto: teleSUR

Delen:

Meer nieuws

Ordening en structurering mijnbouwsector

Met de toelating tot de Extractive Industries Transparency Initiative (EITI) heeft Suriname de verplichting een transparant beleid te voeren binnen de mijnbouwsector. Delen:

Delen:

Herstelwerkzaamheden verbindingswegen op schema

De herstelwerkzaamheden aan enkele functionele verbindingswegen in Paramaribo, Wanica en Para verlopen volgens het tijdschema van aannemer Kuldipsing Infra. “Wij zijn tot nu op schema”,…

Delen:

Politie schiet man neer

Een man werd vrijdagmorgen door de politie neergeschoten in de Hijsvlinderweg. Delen:

Delen:

Oekraïense komiek wint presidentsverkiezing

Redactie GFC Nieuws — De Oekraïense komiek Volodymyr Zelensky lijkt de presidentsverkiezingen in zijn land te winnen van de zittende leider, Petro Poroshenko. Exit polls…

Delen:

Nieuwe jeugdambassadeurs gekozen

Tijdens een buitengewone algemene ledenvergadering heeft het Nationaal Jeugdparlement (NJP) nieuwe jeugdambassadeurs voor de komende twee jaar gekozen. Delen:

Delen:

Tas buitgemaakt uit een auto

Een man deed op zaterdag 13 april aangifte van diefstal van een tas uit zijn auto bij de politie van het ressort Uitvlugt. Delen:

Delen:

Diverse aanhoudingen tijdens Operatie HOOP

De politie van regio Paramaribo heeft in de avond van zaterdag 13 april in verband met de Operatie Handhaving Openbare Orde Paramaribo (HOOP) veiligheidscontroles in…

Delen:

Volkstuinproject in ressort Geyersvlijt

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) kreeg het verzoek van de EBG-gemeente om een volkstuinproject op het terrein van de basisschool aan de…

Delen:

Gezamenlijke verklaring regering en VMS

Op maandag 15 april heeft het vervolggesprek plaatsgevonden tussen het bestuur van de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de regering. Delen:

Delen:
Scroll Up