Facebook legt pagina teleSUR opnieuw plat

De Facebookpagina van teleSUR English is maandag opnieuw verwijderd. Ook deze keer gaf Facebook geen specifieke reden voor de verwijdering op.

De pagina werd eerder in januari 2018 zonder duidelijke motivatie platgelegd.

De enige communicatie van Facebook gaf niet veel duidelijkheid: “Uw pagina ‘teleSUR English’ is verwijderd wegens schending van onze gebruiksvoorwaarden.

Een Facebook-pagina is een afzonderlijke aanwezigheid die uitsluitend wordt gebruikt voor zakelijke of promotionele doeleinden. Onder andere zijn pagina’s die hatelijk, bedreigend of obsceen zijn niet toegestaan.

We verwijderen ook pagina’s die een persoon of groep aanvallen of die zijn ingesteld door een onbevoegd persoon. Als uw pagina om een ​​van de bovengenoemde redenen is verwijderd, wordt deze niet meer hersteld […]”

Censuur?

Facebook vertelde er niet bij om welke van deze schendingen het bij teleSUR zou gaan.

teleSUR is een nieuwsnetwerk dat door verschillende Latijns-Amerikaanse landen wordt gefinancierd. Het hoofdkantoor bevindt zich in Caracas (Venezuela), en het netwerk wordt behalve door Venezuela ook door Cuba, Nicaragua, Uruguay en Bolivia gesponsord.

De stap van Facebook is de zoveelste keer dat zij media censureert zonder daar duidelijke argumenten voor te geven. Tot nu toe gaat het altijd om media die in Washington ‘niet goed liggen’.

Foto: teleSUR

Meer nieuws

Wegstrekking Jenny-Henar wordt hersteld

Binnen het kader van de verbetering van de Oost-West ontsluitingswegen zoals opgenomen in het ontwikkelingsplan 2017-2021 heeft het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie…

Training ‘Trauma herkenning’

Traumatisering bij kwetsbare mensen (kinderen, jongeren, mensen met een verstandelijke beperking) komt helaas vaak voor. De gevolgen zijn vaak blijvend, ze zijn ernstig en ze…

Kind in autostoel vliegt uit auto

Een geschokte automobilist in de Amerikaanse stad Mankato (Minnesota) zag hoe een kindje in een autostoeltje uit een auto werd geslingerd.

Gebedsdag voor Coronie

Op zaterdag 12 januari is er een gebedsdag georganiseerd door de verschillende christelijke kerken in samenwerking met het commissariaat in de multifunctionele te Coronie.

Man opgesloten voor mishandeling collega

De 41-jarige Dilawar H. werd op woensdag 9 januari door de politie van het ressort Lelydorp opgespoord, aangehouden en in verzekering gesteld voor mishandeling van…

Voorlichting SEH werpt vruchten af

De Spoedeisende Hulp (SEH) die bestemd is voor de opvang van acute aandoeningen of verwondingen, heeft het afgelopen jaar minder aanmeldingen geregistreerd dan het vorig…

Scroll Up