Experts waarschuwen: altijd veganistische voeding kiezen heeft risico’s

Steeds meer ouders die zelf veganist zijn, proberen hun kinderen ook zo veel mogelijk plantaardig te laten eten. Bij hen komen er dus niet gemakkelijk vis, vlees of eieren meer op tafel. Ze doen dat omdat ze vinden dat dat beter is voor het milieu en de dieren. Toch waarschuwen diëtisten voor voedingstekorten.

Af en toe eens puur plantaardig eten is prima, maar altijd voor veganistische voeding kiezen, houdt toch risico’s in. Zeker wanneer de kinderen nog in volle ontwikkeling zijn, zeggen ze.

De inname van eiwitten, vitamine B12 en ijzer is voor deze groep zeer belangrijk. Voor kinderen met voedingstekorten kunnen de gevolgen later groot zijn.

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up