Ex-regeringstopper Japan steekt zoon dood

Een gewezen viceminister van Landbouw in Japan heeft zijn 44-jarige zoon zaterdag doodgestoken.

De 76-jarige Hideaki Kumazawa zou zijn zoon thuis in hun woning in Tokio hebben doodgestoken uit voorzorg, zegt hij. De vader vreesde dat zijn zoon, die een zeer teruggetrokken bestaan leidde, op een bepaald moment een gevaar zou worden voor anderen en verwijst daarbij naar de aanslag bij een bushalte vorige week dinsdag in Kawasaki, een stad in Tokio.

Bij de aanslag van dinsdag werd een aantal schoolkinderen neergestoken door een Japanse man op middelbare leeftijd. Twee personen overleefden de aanslag niet, terwijl 17 anderen, voornamelijk jonge meisjes, gewond raakten.

De dader, meer bekend als “hikikomori”, is een gefrustreerde kluizenaar. In Japan zijn er ongeveer 610.000 van deze teruggetrokken figuren, meldt de Japanse overheid.

De zoon van Kumazawa woont sinds een maand weer thuis en zorgde steeds voor problemen. Zijn ouders werden door hem behalve verbaal ook fysiek mishandeld.

Directe aanleiding zaterdag voor de steekpartij was een ruzie met zijn vader over geluidsoverlast tijdens een schoolevenement dichtbij de woning.

Delen:

Meer nieuws

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up