Ex-president Peru laat ‘kadaver’ achter voor vijanden als teken van minachting

Redactie GFC Nieuws — Alan Garcia, de Peruaanse ex-president die zelfmoord pleegde om te ontkomen aan vervolging in het Odebrecht-omkoopschandaal, zou een “kadaver” achtergelaten hebben voor zijn vijanden. Dat zou blijken uit een afscheidsbrief die een familielid voorlas tijdens de wake voor zijn uitvaart.

Toen de politie afgelopen woensdag bij zijn woning arriveerde om hem te arresteren, schoot Alan Garcia volgens het politierapport zich in zijn woning in Lima door het hoofd.

Moest advocaat bellen

García zou kort na aankomst van de politie hebben gezegd dat hij zijn advocaat moest bellen. Hij sloot zich voor dat gesprek in zijn kamer op.

Enkele minuten later hoorden de agenten een schot en drongen zij met geweld de kamer binnen.

Daar troffen zij García zittend aan, met een wond in zijn hoofd. Hij overleed later in het Casimiro Ulloa-ziekenhuis.

Zelfmoordbrief

Een van zijn dochters las op een wake, die zijn partij APRA had georganiseerd, volgens Reuters een afscheidsbrief voor.

Ik zal niet worden vernederd. Ik heb anderen rond zien lopen in handboeien, een ellendig bestaan zien leiden, maar Alan Garcia hoeft deze onrechtvaardigheden niet te ondergaan,” las Luciana Garcia voor uit de brief die haar vader zou hebben achtergelaten.

Om deze reden laat ik aan mijn kinderen de waardigheid van mijn beslissingen; aan mijn vrienden, mijn trots en aan mijn vijanden, mijn kadaver als een teken van mijn minachting voor hen,” stond in de brief.

De notitie onderstreept de diepe politieke breuk die na het Odebrecht-onderzoek Peru en andere Latijns-Amerikaanse landen nog steeds teistert.

 

Delen:

Meer nieuws

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:

OHM bezoekt vicepresident Adhin

De vorige week heeft Stichting Organisatie Hindoe Media (OHM) een bezoek gebracht aan vicepresident (vp) Ashwin Adhin. Delen:

Delen:
Scroll Up