Evenwicht belangrijkste uitdaging bij bescherming binnenland

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) ondersteunt alles wat te maken heeft met de duurzame ontwikkeling en bescherming van het binnenland.

Minister Edgar Dikan noemt het een belangrijke uitdaging om het juiste evenwicht te vinden tussen het vergaren van rijkdommen en het beschermen van de gebieden. Dit zei de minister bij de lancering van het project ‘Matawai’s Duurzaam Landschapsbeheer’ in het Lalarookh gebouw op vrijdag 15 februari.

Duurzame ontwikkeling van de tribale en inheemse gemeenschappen is met instelling van specifieke directoraten ook gedetailleerd opgenomen in het beleid van het ministerie. Het is belangrijk dat elk gebied ontwikkelingskansen heeft of krijgt en dat die verder worden ontplooid. Alleen moet er, aldus de bewindsman, balans zijn.

Suriname is uniek met 93% van het territoir bedekt met bos. De Inheemsen en tribale volken zijn volgens hem de beste beschermers, omdat zij over de nodige kennis beschikken om het bos te onderhouden.

Het doel van het ‘Duurzaam Landschap Beheer Programma’ in het Pusugrunu Gemeenschapsbos is het duurzaam beheren van natuurlijk kapitaal, samen met duurzame productie systemen.

De projectpartners zijn Conservation International, Stichting Investerings Fonds Matawai, Royal Tropical Institute en het Uitvoeringsorganisatie Twinningfaciliteit Suriname Nederland (UTSN). Het UTSN heeft ongeveer €106.000 beschikbaar gesteld voor dit project.

Binnen het project zullen 10 dorpen aan de Boven Saramaccarivier participeren.

Met de toestemming van de gemeenschap moet het project bijdragen aan het duurzaam beheer van ecosysteemdiensten, terwijl hun levensonderhoud wordt versterkt. Het project duurt ongeveer 2 jaar.

Delen:

Meer nieuws

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:
Scroll Up