Evaluatierapport vakantiedrukte in Para niet rooskleurig

Para heeft in de vakantieperiode 5 verkeersdoden moeten betreuren en 1 drenkeling. Volgens cijfers van de politie van Para zijn 9 rijbewijzen ingevorderd vanwege hardrijden en rijden onder invloed van alcohol. Veiligheidsactoren waren vorige week in vergadering bijeen met districtscommissaris Armand Jurel, waarbij de vakantieperiode werd geëvalueerd.

Ordeverstoorders op verschillende recreatieoorden hebben te maken gehad met hard optreden van politie-eenheden, binnen de regels van wet en regelgeving. Bij verschillende recreatieoorden braken regelmatig vechtpartijen uit.

Er vond ook ernstige verstoring plaats van de openbare orde en er was ook melding van misdrijven. Er werd zelfs niet geschroomd om politieagenten te beledigen en te intimideren, omdat deze vaak slechts met twee tot drie leden uitreden om ongeregeldheden op de oorden te bekijken.

Verkeersintensiteit

De zichtbaarheid van de politie moest verder worden opgevoerd met motorsurveillance op alle primaire- en aanvoerwegen. Op strategische posten heeft de politie in samenwerking met het Nationaal Leger (NL) ook controle werkzaamheden moeten uitvoeren.

Naast de ondersteuning van NL is er ook een interventie eenheid ingesteld die in de nabije omgeving van de oorden postvatte om op afroep ter plekke te zijn. Deze eenheid had de opdracht om hard op te treden binnen de regels van wet en regelgeving tegen ernstige ordeverstoorders.(GFC)

Meer nieuws

Gewapende rover na ruim een jaar gepakt

De recherche van regio Oost heeft de 50-jarige verdachte Manuel R. aangehouden voor zijn betrokkenheid bij een gewapende roofoverval in het gebied van de Goninikreek…

JCI introduceert ‘Celebrating-Mandela-Day’

Donderdag heeft de kick-off plaatsgevonden van de #Celebrating-Mandela-Day als onderdeel van het Peace Is Possible-campagne van JCI Suriname. Vijf jaar na zijn overlijden is Nelson…

63 illegalen in juni gedeporteerd

De afdeling Vreemdelingen Dienst van het Korps Politie Suriname heeft in de maand juni 2018 drieënzestig vreemdelingen het land uitgezet. Deze illegalen zijn van verschillende…

Scroll Up