Eredoctoraat toegekend aan Maurits Hassankhan

De afgelopen week is er een eredoctoraat aan Maurits Safdar Hoeseinkhan Hassankhan toegekend voor zijn verdiensten op wetenschappelijk gebied.

Het wetenschappelijk werk heeft vooral te maken met geschiedenisonderwijs en geschiedschrijving. Hassankhan heeft zich ook ingezet om onderzoek en publicaties te bevorderen, niet alleen op het gebied van geschiedenis, maar van alle (sociale) wetenschappen.

Zijn rede ging over ‘De toekomst van het historisch bedrijf: Een terugblik en perspectieven 1975 – 2020’.

Hassankhan: “ik ben de universiteit dankbaar dat mij vandaag het eredoctoraat wordt toegekend. Tevens ben ik blij dat het eredoctoraat aan mij wordt toegekend vanwege mijn verdiensten op wetenschappelijk gebied. Mijn wetenschappelijk werk heeft vooral te maken met geschiedenisonderwijs en geschiedschrijving in de ruimste zin des woords. Verder heb ik sedert mijn indiensttreding op de universiteit in 1986 mij ingezet om onderzoek en publicaties te bevorderen, niet alleen op het gebied van geschiedenis, maar van alle (sociale) wetenschappen”.

Delen:

Meer nieuws

Bosinventarisatietraining voor Bigi Poika

De gemeenschap van het Inheems dorp Bigi Poika heeft een bosinventarisatie training gevolgd, die verzorgd werd door medewerkers van de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB)….

Delen:

Tamarin denkt aan wederopbouw

De gemeenschap van Tamarin wil werken aan wederopbouw van het dorp. Het Directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft…

Delen:

Minister Dikan samen met granmans naar Ghana

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) is samen met Albert Aboikoni (granman Saamaka), Lesley Valentijn (granman Matawai) en John Lesina (hoofdkapitein Ndjuka) afgereisd naar…

Delen:

Bonden binnen OWT&C roeren zich

De besturen van de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM), Werknemers Organisatie Luchtvaart (WOL), Bond Personeel Sluizen en Gemalen (BPSG) en de Werknemers Organisatie Openbare Werken…

Delen:

Vier vreemdelingen opgesloten

De politie van regio West heeft vorige week vrijdag tijdens een verkeerscontrole, een autobestuurder staande gehouden aan de Mr. P Chandi Shawweg. In het voertuig…

Delen:

“BEP strijkt neer in Commewijne”

De partij voor Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP) heeft zich met de installatie van een kern in Makreabo gevestigd in Commewijne. Delen:

Delen:

SWM betreurt negatieve berichtgeving

Op Facebook en Whatsapp circuleert er een bericht als zou het water van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zijn besmet. Delen:

Delen:
Scroll Up