Enkele medewerkers theater Thalia op non-actief

Het bestuur van theater Thalia heeft recentelijk enkele onvolkomenheden ontdekt in de financiële administratie en wel van de periode vóór de sluiting van het theater.

Enkele medewerkers zijn vanwege het onderzoek per direct op non-actief gesteld en er is aangifte gedaan bij de politie. Het onderzoek is momenteel nog gaande. Dit nieuws was een domper op de feestelijke opening van Thalia.

Zaterdag heeft Thalia wederom haar deuren voor het publiek geopend. Nadat in augustus 2018 ontdekt was dat de draagconstructie van het dak gerenoveerd moest worden, werd uit voorzorg het theater gesloten.

De Save Thalia fundraisingscampagne is toen opgezet, waar het bedrijfsleven en de Surinaamse gemeenschap in binnen- en buitenland positief en enthousiast op hebben gereageerd. Hiermee is niet alleen de draagconstructie, maar ook de verouderde elektrotechnische installatie aangepakt. Tijdens deze campagne heeft Suriname laten zien dat Thalia gewaardeerd wordt en moet blijven bestaan.

Het bestuur geeft aan dat de onvolkomenheden geen betrekking hebben op de Save Thalia fundraisingscampagne. De medewerkers die op non-actief zijn gesteld hadden geen toegang tot de ontvangen donaties.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up