Emanuel Scheek directeur Student Housing Campus Village

Emanuel Scheek is benoemd tot directeur van de Student Housing Campus Village, van de Anton de Kom Universiteit van Suriname.

De nieuwbakken directeur is geen vreemde binnen dit werkgebied. Hij heeft zich op verschillende manieren ingezet bij de totstandkoming van de Student Housing Campus Village.

Alvorens de aanbieding geaccepteerd te hebben werd hij ontvangen door president Desiré Delano Bouterse. “Het staatshoofd wilde de garantie hebben dat ik weet wat ik hier kom doen, omdat de bouw van deze studentenhuisvesting een initiatief is van hem.”

De nieuwbakken directeur, die laatstelijk gefunctioneerd heeft als studentenvertegenwoordiger in het universiteitsbestuur, zegt zoveel mogelijk te zullen trachten om zelfstandig zijn organisatie te draaien. “Wij willen niet subsidie afhankelijk zijn, omdat wij de garantie willen hebben dat wanneer er renovaties, onderhoud of vervangingen moeten worden gedaan deze tenminste gedekt zijn. De bedoeling is om tenminste break-even te draaien, om ervoor te zorgen dat hetgeen hier is opgezet behouden blijft voor de komende generaties.”

Scheek geeft aan dat het de opdracht van de president is, om het werk te doen naar zijn beste vermogen en naar eer en geweten. De nadruk is daarbij gelegd op de bijdrage die de studentenhuisvesting moet leveren binnen de ontwikkeling van jongeren. Hierdoor zullen ze een gerichte bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van Suriname.

De directeur deelt dezelfde mening van de president dat centraal staat, het behouden van wat hier is neergezet, zodat de komende generaties er ook gebruik van kunnen maken.

Vooralsnog zijn er ongeveer 15 studenten ondergebracht in de Village. Directeur Scheek hoopt het aantal binnenkort op te krikken naar 100. De voorbereidingen hiervoor zijn reeds in een vergevorderd stadium.

Het ligt in de bedoeling om naast de universiteitsstudenten en studenten van hogere beroepsopleidingen ook middelbare scholieren te accommoderen. De directeur zegt dat hiervoor een promotiecampagne zal worden opgezet.

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up