Elfde editie ‘Sa Ndyuka Uma’ gelanceerd

“Busi Konde Uma fu tide” is het thema van de elfde editie van het Sa Ndyuka Uma Contest.

Sa Ndyuka Uma 2019 wordt op 26 juli gehouden in de Anthony Nesty Sporthal. Tijdens de launch afgelopen zondag in Courtyard by Marriott zijn de dames die meedingen naar de titel van Sa Ndyuka Uma gepresenteerd aan het publiek door middel van een sprankelende culturele dansopvoering.

De laatste Sa Ndyuka Uma was in 2007. De organisatie ligt in handen van de Stichting Sa Ndyuka Uma.

Met dit contest beoogt de stichting de culturele en maatschappelijke bewustwording onder Surinaamse jonge vrouwen in het algemeen en Marron jonge vrouwen in het bijzonder te vergroten.
Verder biedt deze ook een platform om de waardigheid van de cultuur van de etnische groep positief uit te dragen.

De dames die meedingen naar de titel Sa Ndyuka Uma zijn: Dinge Romaica, Misdjan Zuwena, Bow Kedischa, Engelhart Marcella, Misiedjan Sudeska, Goddet Odile Kodjo Rachel, Djanie Livinia en Toto Vhy-Shelta.

Delen:

Meer nieuws

Jeugdambassadeurs werken aan milieubewustwording

De United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) jeugdambassadeurs, Sivern Hammen en Charmaine Pansa, willen scholieren bewust maken van de gevolgen van milieuvervuiling. Delen:

Delen:

Nieuw-Aurora krijgt extra stembureau

Uit oriëntatie van de verkiezingswerkgroep Legger in het Boven-Suriname gebied, blijkt dat op Nieuw-Aurora er nog één stembureau moet komen. Delen:

Delen:

LVV werkt aan kadervorming binnen veeteelt

Een groep studenten van de Stichting Polytechnic College Suriname (PTC) van de studierichting Animal Production and Health Assistance (APHA) heeft een bezoek gebracht aan Nickerie….

Delen:

Dief gepakt in stadscentrum

Op 20 en 27 mei zijn onder meer gascilinders en een lichtmotor gestolen uit handelszaken op de Centrale – en Vreedzaam Markt aan de Waterkant….

Delen:

Informatieve dag BOG op scholen

Vrijdag hield het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) met Wereld Voedselveiligheidsdag in samenwerking met de Pan American Health Organization (PAHO) een informatieve dag voor de…

Delen:

March for the Ocean omgeving Waterkant

Ter gelegenheid van Wereld Oceaan Dag organiseert Green Heritage Fund Suriname vandaag aan de Waterkant het bewustwordingsevenement March for the Ocean. Delen:

Delen:

Dienstverlening KPS aangescherpt

De minister van Justitie en Politie (Juspol), Stuart Getrouw, zegt vol zelfvertrouwen dat de middelen voor het aanscherpen van de dienst nu vrijkomen en verwijst…

Delen:
Scroll Up