‘Elegant, geraffineerd, kwaliteitsmateriaal’: experts zien geen verschil tussen schoenen van 20 en 600 dollar

Een groep mode-experts liet onbedoeld zien wat een duur merk vaak is: gebakken lucht die zijn waarde ontleent aan de ophef die er omheen gecreëerd wordt.

Payless is een echt merk – van goedkope dames-, heren- en kinderschoenen. Om de gebakken lucht-theorie te bewijzen, huurde het bedrijf een voormalige Armaniwinkel in Santa Monica (Californië) en vestigde daar het nepmerk Palessi.

Aan de zelfbenoemde modedeskundigen die voor de grand opening waren uitgenodigd, werden de goedkope Paylessschoenen gepresenteerd als dure, exclusieve modellen. De fashionistas waren verrukt en telden probleemloos honderden dollars neer voor schoenen die normaliter weggaan voor twee tientjes.

Opgewonden trendsetters kwetterden kreetjes als “elegant”, “geraffineerd” en “duidelijk gemaakt van uitstekend kwaliteitsmateriaal”.

Helemaal onbetaalbaar waren de geschokte uitdrukkingen op de gezichten van de experts, toen zij erachter kwamen dat zij in het ootje genomen waren. De honderden dollars die zij per schoen betaald hadden, kregen zij eerlijk terug, met een paar gratis echte Payless’ als goedmakertje.

Meer nieuws

STEAMIT fair op Powaka

STEAM-IT, een projectteam van de Suriname America Alumni Associatie, SAAA, zal op vrijdag 22 februari een mini-fair houden op de Sint Wilhelmus School te Powaka…

AZP heeft nu een Ontslagruimte

Vaker is het gebleken dat opgenomen patiënten die door de specialist zijn ontslagen, vele uren later door hun begeleiders worden opgehaald.

Aanpak weg naar Langa-Uku

De weg naar het dorp Langa-Uku zal donderdag worden aangepakt door het ministerie van OWT&C in samenwerking met het districtscommissariaat Marowijne – Zuidwest.

Vuurwapengevaarlijke verdachte aangehouden

De vuurwapengevaarlijke Machecho V. is op zaterdag 16 februari door het Arrestatie Team aangehouden en overgedragen aan de collega’s van de afdeling Kapitale Delicten.

Vereniging benadrukt koersstabiliteit

De vereniging van cambiohouders wenst naar aanleiding van de thans ontstane situatie op het koersenfront te benadrukken dat onze totale economie en iedere burger gebaat…

45 rijbewijzen ingevorderd door MSD

De Motor Surveillancedienst (MSD) heeft in de periode zondag 3 februari tot en met zaterdag 9 februari 370 verkeersdeelnemers bekeurd, waarbij 45 rijbewijzen van hardrijders…

First lady doneert weer

“Het geeft ons meer motivatie om harder te werken voor hetgeen wij gaan doen in Amerika”, zegt Donovan Dongo na een donatie van first lady…

Scroll Up