Einde registratie scholieren danskampioenschappen ‘Tjar eng waka’

De vereniging International Rotation (IR Ent.) heeft zicht dit jaar voorgenomen om na lang weer de Scholieren Danskampioenschappen te organiseren (SDK) genaamd ‘TJAR ENG WAKA’.

IR Ent. bestaat er pas en houdt zich bezig met het organiseren van educatieve en recreatieve activiteiten voor jongeren.

Op 8 juni 2019 zal het gebeuren. Er zal een selectie zijn van 15 scholen op VOJ en VOS niveau die zullen strijden voor de titel. De hoofdprijs is SRD 20.000 met een eigendomstrofee en wissel trofee. De 2e prijs komt in aanmerking voor SRD 10.000 en de 3e prijs komt in aanmerking voor SRD 7.500.

De organisatie heeft de distributie van de inschrijfformulier al laten plaatsvinden, en de groepen kunnen zich tot en met Vrijdag 15 februari 2019 nog inschrijven voor dit evenement.

Na dit 1ste traject zullen de 15 scholen geselecteerd worden waarna er een Algemene Teach In wordt gehouden. De groepen zullen hard moeten trainen om zich van hun beste zijde te bewijzen tijdens deze dag in het Anthony Nesty Sporthal.

De organisatie IR ent. is momenteel druk bezig met het zoeken van sponsoren en donoren van dit event. Verder zal er een professionele beoordelings team in elkaar gezet worden om het beste team te kiezen. De scholieren en de directie van de verschillende scholen zijn heel erg enthousiast met het weer in leven roepen van dit event in de gemeenschap.

Met dit event tracht de organisatie talenten te identificeren dan wel te bevorderen van jongeren in Suriname.

Projectcoördinator Acheber Jamin zegt dat dit event een heel goede manier is om jongeren in de schoolbanken op recreatie niveau bezig te houden. Dat is ook de rede waarom het thema van dit event luidt: “No Drugs, But Dance”.

Er zitten veel talenten verscholen bij onze eigen jongeren in de Surinaamse gemeenschap. Met de ondersteuning van de verschillende stakeholders in de samenleving zal dit een jaarlijks terugkerend evenement worden.

Delen:

Meer nieuws

Surinaamse Sportjournalisten naar Zuid-Amerikaanse Spelen

door Terence Oosterwolde Voorzitter Desney Romeo, ondervoorzitter Marciano Zalman, penningmeester Quaraisy Nagessersing, Earnie Eenig, Rasjied Soeltan, Ivan Summerville, Marinio Balsemhof en Terence Oosterwolde van de…

Delen:

Verdachte aangehouden bij road-block

Rechercheurs van de afdeling Narcotica Brigade, bijgestaan door andere collegae, hebben tijdens een al gehele veiligheidscontrole in het district Brokopondo een voertuigbestuurder tot stoppen gesommeerd….

Delen:

Overeenkomst opzetten waardeketen producenten

Het directoraat Agrarische Ontwikkeling Binnenland (DAOB) van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft een overeenkomst bereikt met het Suriname Agricultural Market Acces Project (SAMAP)…

Delen:

“Know your numbers”

Hoge bloeddruk is de belangrijkste risicofactor voor de ontwikkeling van hart- en vaatziekten. Delen:

Delen:

SPWE maakt doorstart

De Stichting Productieve Werkeenheden (SPWE) heeft een doorstart gemaakt met de launch van haar geplande kosteloze softskills trainingen voor dit jaar. Delen:

Delen:

Lijk man aangespoeld te Livorno

De politie van Livorno kreeg woensdagmiddag een melding binnen dat het lijk van een man, vermoedelijk van Hindoestaanse komaf, op een bepaalde locatie in de…

Delen:

Postverzender en verstrekkers ingesloten

Rechercheurs van de Narcoticabrigade hebben de 33-jarige Guirmo J., de 34-jarige Clarence K. en de 27-jarige Mitchel K. opgespoord en aangehouden. Delen:

Delen:

De leerling overtreft de meester

INGEZONDEN- Allereerst wil ik beginnen met de stelling van George Clemenceau, Franse politicus,  n.l. :  “Een verrader is een politicus die zijn partij verlaat om…

Delen:

Drugsvervoerder onderweg naar Frans-Guyana gepakt

Het Arrestatie Team heeft dinsdag in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) de 27-jarige drugsverdachte Oerifride S. aangehouden met een hoeveelheid drugs en overgedragen…

Delen:

First lady bezoekt Gakaba en Langa Tabiki

Een delegatie bestaande uit onder andere First lady Ingrid Bouterse-Waldring, de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias en de directeur van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF), Rick…

Delen:

Regering sterk gefocust op export

Het ministerie van Handel Industrie en Toerisme (HI&T) is bezig de standaarden te ontwikkelen met het standaardenbureau om te voldoen aan internationale standaarden die nodig…

Delen:
Scroll Up