Egyptische actrice riskeert gevangenisstraf vanwege jurk

Een doorschijnende, ietwat blote jurk dragen? In Egypte is dat aanstootgevend en not done. Toen een groep Egyptische advocaten landgenote en actrice Rania Youssef donderdagavond in een zwarte, doorzichtige jurk zagen verschijnen op het Internationaal Filmfestival in Caïro, hoefden ze dan ook geen twee keer na te denken.

Bij de openbaar aanklager dienden de advocaten een aanklacht tegen de actrice in.

Met haar kledingkeuze – door de jurk waren haar benen helemaal zichtbaar – zou Rania geen respect hebben getoond voor de Egyptische normen en waarden, aldus de advocaten. Egypte heeft een conservatieve moslimmeerderheid.

De 45-jarige actrice heeft op Instagram inmiddels excuses aangeboden voor haar outfit, maar dat heeft tot dusver niks uitgehaald. Er hangt haar een celstraf van vijf jaar boven het hoofd. De rechtszaak begint op 12 januari.

Delen:

Meer bizar nieuws

Ontevreden klant kapper neemt wraak

Een Chinese man was extreem ontevreden over de wijze waarop een kapper zijn haren had geknipt.  Het resultaat was volgens hem helemaal niet goed. Er…

Delen:

Turnster breekt beide benen op afscheidswedstrijd

Redactie GFC Nieuws — De Amerikaanse turnster Samantha Cerio brak vrijdagavond bij een vloeroefening tijdens regionale kampioenschappen in Baton Rouge beide benen. Het betekende het…

Delen:

Inbraak mislukt: auto te klein voor buit

Redactie GFC Nieuws — De politie van de Amerikaanse stad Dallas (Texas) gaf beveiligingsbeelden vrij van een tamelijk bizarre, mislukte inbraak. Delen:

Delen:
Scroll Up