Eerste exemplaar “Het Wageningenproject, eens de parel van het Westen” overhandigd aan oud-president Venetiaan

Het eerste exemplaar van het boek van Daisy Liong- A- Kong is gisteren overhandigd aan oud-president Ronald Venetiaan. Hij was zeer verheugd met het boek getiteld “Het Wageningenproject, eens de parel van het westen”. Het boek is gepresenteerd door Liong-A-Kong in Feng Shui Garden. Hij heeft het boek in 1974 geschreven.

Samen met de schrijver is hij zaken uit het boek nagegaan en is er geverifieerd. Venetiaan gaf aan dat de privatisering van Wageningen serieus ter hand is genomen.

De schrijver vertelde in zijn presentatie het volgende: “wat eind jaren ’60 was begonnen als een project voor Nederlandse boeren om rijst te verbouwen, werd in de jaren ’70 een groot Surinaams succes. De Stichting Machinale Landbouw (SML) liep niet alleen voor op het gebied van rijstbouw, maar maakte het dorpje in het Westen het toonbeeld van welvaart en ontwikkeling. Wageningen leverde met 1.000 werknemers de beste kwaliteit rijst voor de wereldmarkt”.

Liong-A-Kong, van 1964 tot 1984 werkzaam in verschillende functies bij de SML, geeft met dit boek een vervolgblik op de ontwikkelingen van het dorp dat hem na aan het hart ligt.

Het boek beschrijft de goede – en minder goede tijden in het rijstdistrict.

Het boek is verkrijgbaar voor 90 SRD.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Renovatie Nyun Combé begonnen

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft het startsein gegeven voor de renovatie van Nyun Combé aan de Kleine Saramaccastraat. Delen:

Delen:

Bromfietser zwaargewond na aanrijding

De 19-jarige bromfietser Aman A. raakte op 10 juni zwaargewond na een aanrijding op de kruising van de Indira Gandhi- en de Tawajariweg. Delen:

Delen:

Visrokerij Commewijne dit jaar in gebruik

Directeur Deepak Jairam van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV) heeft zich afgelopen week omstandig laten informeren over de vorderingen van de verbouwingswerkzaamheden van de visrokerij…

Delen:

Minister Parmessar op FAO-topconferentie in Rome

Minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) vertoeft momenteel in Rome-Italië voor het bijwonen van een topconferentie van de wereld voedselorganisatie Food and…

Delen:

Ontwikkelingsvisie voor Tapanahony in de maak

Het districtscommissariaat van Sipaliwini (bestuursressort Tapanahony) en stichting OSAEDA zullen in een samenwerkingsverband een visie uitwerken om het Tapanahony-gebied in ontwikkeling te brengen. Delen:

Delen:

Regeringsdelegatie bezoekt backtrack Nickerie

Een delegatie van ministers en vertegenwoordigers van enkele ministeries en diensten binnen de overheid brachten een oriëntatiebezoek aan de backtrack in Nickerie. Delen:

Delen:

Dikan bezoekt Centrale Markt

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling heeft vrijdagmiddag samen met districtscommissaris (dc) Mike Nerkust een bezoek gebracht aan de Centrale Markt. Delen:

Delen:
Scroll Up