Eerste exemplaar “Het Wageningenproject, eens de parel van het Westen” overhandigd aan oud-president Venetiaan

Het eerste exemplaar van het boek van Daisy Liong- A- Kong is gisteren overhandigd aan oud-president Ronald Venetiaan. Hij was zeer verheugd met het boek getiteld “Het Wageningenproject, eens de parel van het westen”. Het boek is gepresenteerd door Liong-A-Kong in Feng Shui Garden. Hij heeft het boek in 1974 geschreven.

Samen met de schrijver is hij zaken uit het boek nagegaan en is er geverifieerd. Venetiaan gaf aan dat de privatisering van Wageningen serieus ter hand is genomen.

De schrijver vertelde in zijn presentatie het volgende: “wat eind jaren ’60 was begonnen als een project voor Nederlandse boeren om rijst te verbouwen, werd in de jaren ’70 een groot Surinaams succes. De Stichting Machinale Landbouw (SML) liep niet alleen voor op het gebied van rijstbouw, maar maakte het dorpje in het Westen het toonbeeld van welvaart en ontwikkeling. Wageningen leverde met 1.000 werknemers de beste kwaliteit rijst voor de wereldmarkt”.

Liong-A-Kong, van 1964 tot 1984 werkzaam in verschillende functies bij de SML, geeft met dit boek een vervolgblik op de ontwikkelingen van het dorp dat hem na aan het hart ligt.

Het boek beschrijft de goede – en minder goede tijden in het rijstdistrict.

Het boek is verkrijgbaar voor 90 SRD.(GFC)

Delen:

Meer nieuws

Kinderen Parelhuis trots op nieuw vervoer

Parelhuis ontvangt een Noah-bus van Stinafo, zodat zij ‘hun’ kinderen verantwoord en comfortabel naar school en hun andere activiteiten kunnen vervoeren. Delen:

Delen:

Ressortraden Para nu voltallig

De afgelopen week is voorzien in de ontstane vacature van vijf ressortraadsleden (rr-leden) van vier ressortraden (rr) in het district Para. Delen:

Delen:

HVB installeert onderafdeling te Nieuwe Grond

Met de installatie van de onderafdeling De Nieuwe Grond afgelopen zaterdag in haar partijcentrum te Hannaslust, heeft de Hervormings en Vernieuwingsbeweging (HVB) haar structuren in…

Delen:

VHP solidair met inwoners Utrecht

De VHP spreekt haar solidariteit uit met de inwoners van Nederland, in het bijzonder in Utrecht, die zijn opgeschrikt door de aanslag van maandagochtend, waarbij…

Delen:

OWT&C, RO en Defensie pakken wegen Marowijne aan

De ministeries van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Regionale Ontwikkeling (RO) en Defensie voeren verschillende rehabilitatiewerkzaamheden uit in Marowijne. Delen:

Delen:

Man verkoopt nep goud aan klant

De 33-jarige Gregory W. is door de politie van het ressort Centrum ingesloten voor oplichting van een vrouw. Delen:

Delen:

Meer ondersteuning voor landbouwers opkomst

Het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij heeft afgelopen week onder leiding van de Chief Technical Advisor/project manager, Erick Zeballos van het project SAMAP en…

Delen:

Man bedreigt buren met de dood

De 27-jarige Orfeo D. is door de politie van Latour aangehouden en opgesloten voor het bedreigen van zijn buren met de dood. Delen:

Delen:

Platform importeurs voor overleg bij HI&T

Gelet op de ontwikkelingen, die een druk uitoefenen op het prijsniveau, heeft het platform van importeurs van levensmiddelen een gesprek gevoerd met minister Stephen Tsang…

Delen:

VHP: terroristische aanslag onaanvaardbaar

Heel vroeg in de ochtend van 15 maart zijn wij opgeschrikt door een terroristische aanslag op twee moskeeën in Nieuw Zeeland, waarbij tenminste 49 moskeegangers…

Delen:

VHP helpt familie Dors

Op 1 maart heeft het noodlot toegeslagen bij de familie Dors te Ingikondre in het district Coronie. Hun woning werd helemaal door brand verwoest. Delen:

Delen:
Scroll Up