Eerste duathlon achter de rug in Nickerie

Het was eindelijk zover dat de vergunning rond was en de Nickerie Cycling Club (NCC) aan de slag kom met het werken naar de racedag toe.

Al zeker twee jaar terug vroegen deelnemers aan diverse triathlons en duathlons in Paramaribo wanneer er ook zoiets in het westen van het land werd georganiseerd.
Zaterdag 5 augustus konden iets van 30 mensen hun kunnen tonen bij deze eerste duathlon die enigszins aangepast werd aan het niveau van sporters in Nickerie.

Men had bij de sprintafstand individueel, waarbij er eerst 2 ½ km gerend, daarna 20 km gefietst en weer 2 ½ km gerend moest worden de categorie 16-39 jaar en 40+. In totaal behaalden in die categorieën 7 heren en ook 2 dames, beiden uit Paramaribo, de eindstreep.

Daarnaast was er ook een optie voor estafette waarbij er 3 mensen in een team moesten zitten. Dat bleek echter niet bij elk team het geval te zijn om dat niet iedereen aan de start verscheen of afgezegd had. Er behoorde wel gebruik gemaakt te worden van een racefiets of desnoods een mountainbike.

Men had verder ook een recreatie race voor deelnemers met een gewone fiets en dat was zowel individueel als estafette. De route ging vanaf het het Brassaplein bij VCB bank richting militaire kazerne en voor de grotere afstand behoorde men een eind verder te fietsen.

Ondanks de dagelijkse promotie was er niet veel publiek aanwezig maar de sfeer was goed te noemen. Het bleek dat in de categorie sprint individueel 40+ Carolien Marlet uit Paramaribo eerste werd in een tijd van 1.09.15 uur.

De energieke Shane Farar uit Nickerie werd overall nummer een in een tijd van 1.06.55 uur. Bij de sprint estafette eindigde het team bestaande uit de heren Rakidjo-Djiman-Patterson als eerste met een goede tijd van 1.04.00 uur.

De persoon die als eerste over de eindstreep ging bij individueel recreatie was de heer Amo Windzak in 21.35 minuten. Team van Tholl, de enige estafetteploeg in deze categorie recreatie deed dat in 23.47 minuten.

Er was een felle zon en ook tegenwind op de terugweg maar het geheel werd goed afgesloten. Hier en daar had iemand wat krampen maar daar schoot de aanwezige EHBO te hulp.

De duathlon was vrij goed georganiseerd, er was politie begeleiding, er waren voldoende waterposten en er was ook een TV ploeg aanwezig.

In principe had men er niet aan gedacht om een indeling in dames en heren te maken bij de sprint individueel maar ter plekke deed men deze aanpassing. Zodoende werd Carolien Marlet nogmaals een medaille omhangen als eerste bij de dames 40+ en Tanya Frijmersum, ook van Paramaribo werd tweede in een tijd van 1.22.49 uur.

Er waren helemaal geen andere dames van de partij dus er is werk aan de winkel voor NCC om het deelnemersveld zowel voor heren als dames te vergroten. Gezien het enthousiasme onder de deelnemers en de organisatie van deze eerste duathlon moet dat zeker lukken.(GFC)

Meer nieuws

Nieuwe generatie Veiligheidsbesluiten nemen vorm aan

De voorbereidingen voor het vaststellen van nieuwe en aangepaste veiligheidsvoorschriften door de commissie Veiligheidswetgeving vorderen gestaag. Het ligt in de bedoeling dat de verschillende voorschriften…

SVJ veroordeelt schending burgerrechten

De Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) zegt in een verklaring kennis genomen te hebben van het voorval, waarbij de fotojournalist Regilio Derby zou zijn gehinderd…

Schoolfiets battle event op komst

De Surinaamse fietsersbond heeft het “Schoolfiets battle event” in voorbereiding. “Wij vinden het belangrijk dat elk kind het gemak moet ervaren van de fiets. Zeker…

RvC: continuïteit SLM niet in gevaar

Berichten die de afgelopen periode in de media verschijnen over de SLM, doen overkomen alsof het bedrijf, waarvan de staat de enige aandeelhouder is, op…

26e handelsmissie in Suriname

Interexpo Curaçao organiseert al 26 jaar met succes handelsmissies en themaconferenties in het kader van zakendoen binnen het Koninkrijk der Nederlanden, de Caribische eilanden en…

Wangsabesari toegelaten tot DNA

Oesman Wangsabesari van Nieuwe Stijl KTPI (NSK), die bij de verkiezingen van 2015 onder de vlag van de NDP deelnam aan de verkiezingen, is vandaag…

Scroll Up