Economisch zal het nog slecht gaan met Suriname

geld economie crisis

INGEZONDEN– De 200 dagen van regering Santokhi zijn al enkele weken achter de rug en niet veel is veranderd. Vooral economisch gaat het slecht in Suriname.

Het optimisme onder de bevolking na de laatste verkiezingen heeft bij velen plaatsgemaakt voor wantrouwen en ergernis.

Economisch zal de verandering nog op zich laten wachten. Door financieel wanbeleid van president Desi Bouterse heeft het land een schuld van ruim US$ 3 miljard, meer dan 80% van het Bruto Binnenlandse product (BBP).

Suriname is nog steeds niet in staat om de rente daarop, zo’n US$ 27 miljoen te betalen en dit heeft gevolgen voor het dagelijks leven van grote delen van de bevolking. Steeds meer mensen worden afhankelijk van noodhulp.

Echter moet het volk beseffen dat de president en de regering geen wonderen kunnen verrichten. Natuurlijk zijn er voor de verkiezingen allerlei beloftes gemaakt en heeft o.a. de VHP waar de president leiding aan geeft, beloofd de koers – die fluctueerde op straat tussen 15 – 20 – te zullen terugbrengen. Na 8 maanden regeren, is dat nog niet gelukt en juist de SRD tot tweemaal toe gedevalueerd.

Wat de president nu moet doen, is eerlijk aan het volk toegeven dat hij de situatie heeft onderschat, maar dat de regering er alles aan zal doen om het land uit de modder te halen. Alleen dan zal het wantrouwen afnemen.

De Stem

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar redactiegfc@gmail.com

BEKIJK OOK: Basisgoederen haast onbetaalbaar