Echtpaar had 16 jaar lang een meisje als slavin

De zoon en schoondochter van een voormalige West-Afrikaanse leider zijn aangeklaagd omdat zij een meisje uit hun geboorteland tot slaaf maakten terwijl ze in Texas woonden.

Mohamed Toure en zijn vrouw, Denise Cros-Toure, werden genoemd in een aanklacht die vorige week woensdag werd ingediend. De bewoners van Fort Worth, beide 57, zijn aangeklaagd vanwege dwangarbeid, het huisvesten van een illegaal en samenzwering. Mohamed Toure wordt ook aangeklaagd voor het afleggen van valse verklaringen aan federale agenten.

De aanklachten zijn dat het paar in 2000 een meisje uit Guinee bracht en haar dwong om 16 jaar zonder loon in hun huis te werken. Buren hielpen de vrouw in augustus 2016 te ontsnappen.

De verdachten kunnen tientallen jaren gevangenisstraf krijgen, als ze veroordeeld worden.

Delen:

Meer bizar nieuws

Ontevreden klant kapper neemt wraak

Een Chinese man was extreem ontevreden over de wijze waarop een kapper zijn haren had geknipt.  Het resultaat was volgens hem helemaal niet goed. Er…

Delen:

Turnster breekt beide benen op afscheidswedstrijd

Redactie GFC Nieuws — De Amerikaanse turnster Samantha Cerio brak vrijdagavond bij een vloeroefening tijdens regionale kampioenschappen in Baton Rouge beide benen. Het betekende het…

Delen:

Inbraak mislukt: auto te klein voor buit

Redactie GFC Nieuws — De politie van de Amerikaanse stad Dallas (Texas) gaf beveiligingsbeelden vrij van een tamelijk bizarre, mislukte inbraak. Delen:

Delen:
Scroll Up